Reacţie dură a liderului PNL Cluj în cazul anchetei alegerilor din 2009. "Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs"

Reacţie dură a liderului PNL Cluj în cazul anchetei alegerilor din 2009.
Concluziile raportului comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, dominată de PSD - ALDE, au inflamat din nou scena politică din ţara noastră.

După ce în concluziile acestui raport, majoritatea PSD - ALDE a adus fostului preşedinte Traian Băsescu şi guvernului Boc acuzaţii că ar fi întreprins acţiuni concrete pentru favorizarea fraudării alegerilor în avantajul candidatului Traian Băsescu, liderul PNL Cluj a venit cu o replică pe măsură.

Daniel Buda: Concluziile comisiei frizează ridicolul

Preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, un apropiat al lui Emil Boc, care pe vremea guvernării PDL era deputat şi preşedinte al Comisiei juridice, a criticat în termeni duri concluziile coaliţiei PSD - ALDE despre alegerile prezidenţiale din 2009.

"Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs concluziile acestei comisii, care ne demonstrează cum se toacă banii contribuabililor prin plata celor care au lucrat în această comisie, iar concluziile acesteia nu fac altceva decât să frizeze ridicolul.

Este un nou pas spre decredibilizarea clasei politice din România, atâta vreme cât vin cu astfel de concluzii în care se invocă că emiterea unor acte normative, respectiv decrete prezidenţiale sunt de natură să favorizeze câştigarea alegerilor pentru un candidat sau altul. La o primă citire, avem un text scris de ceva copii de grădiniţă, nu de nişte oameni, parlamentari, care ar fi trebuit să se ocupe cu ceea ce înseamnă legile sau bunăstarea ţării.

Practic, una peste alta, e atât de ruşinos şi de jenant acest raport, încât am şi rezerve să-l comentez, pentru că pur şi simplu mi se pare că mă decredibilizez eu făcând afirmaţii pe marginea unui asemenea raport de o asemenea consistenţă", a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda, europarlamentar PPE.

Liderul liberalilor clujeni a criticat şi recentul scandal ce a dus la înlocuirea ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu. "Oamenii aceştia chiar nu-şi dau seama în ce filme joacă. Aruncă în aer sistemul electoral din România, îl aruncă în aer pe Ţuţuianu fără să îşi dea seama că de fapt aruncă în aer stabilitatea armatei într-o ţară NATO.

Pur şi simplu oamenii aceştia sunt mai mult decât iresponsabili, nedându-şi seama că dau foc la o ţară întreagă din cauza unor bătălii interne minuscule", a mai afirmat eurodeputatul clujean.

Precizăm că, până la publicarea acestui articol, fostul premier Emil Boc nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere faţă de acuzaţiile care se aduc în acest raport la adresa guvernului pe care l-a condus.

Comenteaza