Reacţii privind graţierea faptelor de corupţie. Liviu Dragnea: "Eu nu susţin"

Reacţii privind graţierea faptelor de corupţie. Liviu Dragnea:
Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că nu susţine o lege a graţierii pentru fapte de corupţie, precizând că "nu e cazul să ne inflamăm pentru că oricine poate depune amendamente".

"Eu nu susţin o lege a graţierii pentru fapte de corupţie. Pe de altă parte, nu este cazul să ne inflamăm pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun Guvernului şi ministrului Justiţiei, doar legea graţierii nu rezolvă problema. Cred că ministrul Justiţiei trebuie să aibă o discuţie cu preşedintele CEDO şi trebuie, împreună cu colegii din Guvern şi cu primul ministru, să conceapă un plan complex pentru rezolvarea problemei care ţine şi de investiţii în infrastructura în penitenciare, eventual de construcţia unor noi penitenciare. Răspunsul meu este foarte simplu, eu nu susţin pentru fapte de corupţie şi nici nu cred că este o grabă foarte mare cu această lege pentru că doar această lege nu rezolvă problema care stă la baza începerii dezbaterilor despre acest subiect", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Liderul social democrat a precizat că senatorul Şerban Nicolae "a făcut bine" că a spus adevărul atunci când a afirmat că nu s-a consultat cu partidul, relatează Mediafax.

"Bine a făcut că a spus adevărul. Oricine poate depune amendamente. Oricum, este cale lungă până la decizia finală, vor fi dezbateri în comisii. Reiterez rugămintea către ministrul Justiţiei să se implice în această dezbatere şi către colegii din comisiile juridice să cheme la dezbateri Uniunea Judecătorilor, Asociaţia Magistraţilor, expres de la Consiliul Europei, de la Comisia de la Veneţia pentru că este un subiect foarte important", a mai spus Liviu Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, întrebat de amendamentul senatorului Şerban Nicolae, că personal, nu crede că graţierea ar trebui să se aplice şi faptelor de corupţie, precizând însă că va citi propunerea şi va face un punct de vedere al Ministerului Justiţiei.

"Citesc şi eu propunerea şi facem un punct de vedere al Ministerului Justiţiei. Mai curând cred că este o opţiune personală, o iniţiativă a senatorului Şerban Nicolae", a declarat Tudorel Toader, la intrarea în sediul Institutului Naţional de Statistică (INS), acolo unde are loc marţi bilanţul Ministerului Public.

Întrebat dacă, personal, i se pare în regulă ca graţierea să se aplice şi faptelor de corupţie, ministrul Justiţiei a replicat: "Personal, nu".

 

Comenteaza