Regionalizarea, criticată de la Cluj. Ce argumente au contestatarii VIDEO

Regionalizarea, criticată de la Cluj. Ce argumente au contestatarii VIDEO
Preşedintele Traian Băsescu a crititicat coaliţia aflată la putere pentru eşecul regionalizării. Şeful statului a afirmat că "acest uriaş de 70 la sută din Parlament şi-a arătat limitele. Nu este capabil să genereze progres pentru România". Declaraţiile preşedintelui nu au rămas fără ecou la Cluj.

Preşedintele PRM, Gheorghe Funar, spune că regionalizarea este dictată de la Bruxelles.

"Nu este vorba de niciun argument serios şi credibil în ceea ce priveşte regionalizarea", spune preşedintele PRM Gheorghe Funar. "E o poruncă dată de la Bruxelles. Această zisă regionalizare care să pregătească dezbembrarea teritoriului a României şi cei de la USL în frunte cu Liviu Dragnea se străduiesc să îndeplinească porunca celor de la Bruxelles".

Consilierul local PDL Radu Constantea a enumerat avantajele regionalizării. "O eventuală regionalizarea le-ar permite viitoarelor regiuni de a avea propriile programe operaţionale", spune consilierul local PDL. "E una dintre pârghiile cele mai directe şi rapide de a accentua absorţia fondurilor europene".

Liberalii spun că în calea regionalizării mai stă doar Constituţia, care trebuie schimbată, a spus preşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran. "Suntem pregătiţi din punct de vedere tehnic. am putea să facem regionalizarea mâine, doar că nu există suportul legislativ. Ca să existe suportul legislativ trebuie schimbată Constituţia", spune Petran.

Întrebat dacă reorganizarea administrativ - teritorială a României se va desfăşura anul acesta, premierul Victor Ponta s-a limitat să declare doar că „regionalizarea va avea loc în acest mandat".


Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza