Se pregăteşte terenul pentru un prefect PNL la Cluj: "Unde este președinte de Consiliu Județean va fi şi un prefect de la același partid"

Se pregăteşte terenul pentru un prefect PNL la Cluj: "Unde este președinte de Consiliu Județean va fi şi un prefect de la același partid"
| Foto: clujeni.com

PSD, PNL și UDMR și-au împărțit posturile de prefecți. Potrivit împărțirii agreate de Coaliţia de Guvernare, PSD este partidul care va avea cel mai mare număr de prefecţi, urmat de PNL.

​PSD, PNL și UDMR și-au împărțit posturile de prefecți, cel de la București revenind social-democraților. "​Acolo unde este președinte de Consiliu Județean va fi si un prefect de la același partid. Pot să existe una sau două excepții, dar asta e regula de bază. La București va fi prefect de la PSD", a declarat la finalul ședinței Coaliției președintele PNL, Florin Cîțu, cutat de hotnews.ro

La rândul său, Macel Ciolacu, liderul PSD, a precizat că numirile noilor prefecți se vor face săptămâna viitoare.

Astfel, potrivit împărțirii agreate PSD va avea 21 de prefecți, PNL 17, iar UDMR 4. La Cluj, postul de preşedinte al Consiliului Judeţean este ocupat în prezent de Alin Tişe de la PNL, iar prefect a fost numit în luna februarie a acestui an avocatul clujean Tasnadi Szilard de la UDMR, care a luat locul liberalului Mircea Abrudean.

În fața nemulțumirilor din teritoriu, Florin Cîțu a spus că va exista si "compensare" pentru filialele PNL care nu au prefectul, în sensul că vor avea secretari de stat sau alte funcții unde numirile sunt politice.

La negocierile pentru formarea Guvernului PNL, PSD și UDMR au căzut de acord ca din cei 80 de secretari de stat din Guvern PSD să numească 42, în timp ce PNL va avea 34, iar UDMR - 8 , conform ponderii din Parlament.

Liberalii pierd 13 secretari de stat comparativ cu Guvernul PNL-USR-UDMR.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...