Remus Lăpuşan anunţă reluarea licitaţiilor pentru Autostrada Transilvania şi îi transmite un mesaj lui Emil Boc: „Ruşine!”

Remus Lăpuşan anunţă reluarea licitaţiilor pentru Autostrada Transilvania şi îi transmite un mesaj lui Emil Boc: „Ruşine!”
În acest moment se lucrează la pregătirile tehnice necesare demarării licitaţiilor pe două tronsoane ale Autostrăzii Transilvania: Suplacu de Barcău – Borş şi Câmpia-Turzii – Târgu-Mureş, a anunţat preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan. El i-a răspuns mai mult decât acid primarului Emil Boc, care calificase recent autostrada Sebeş – Turda drept „frecţie la un picior de lemn”.

„Chiar ieri am vorbit cu domnul ministru Şova privind începerea lucrărilor pe tronsoanele 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş - Turda, pentru care instanţa de judecată a respinse contestaţiile la licitaţiei. Probabil în rumătoarele săptămâni va veni o decizier şi legată de tronsonul 1. Sebeş - Turda e cel mai important proiect de infrastructură din regiunea noastră, fiind vorba de o investiţie de aproximativ 500 de milioane de euro, care va crea foarte multe locuri de muncă. În plus, în această perioadă se lucrează la partea tehnică pentru lansarea licitaţiilor pentru tronsoanele Suplacu de Barcău - Borş şi Câmpia-Turzii - Târgu-Mureş, iar în perioada următoare ministrul Şovava veni la Cluj şi va anunţa lansarea licitaţiilor", a declarat Lăpuşan.

Liderul PSD Cluj i-a dat o replică şi lui Emil Boc, cel care calificase autostrada Sebeş - Turda drept „frecţie la un picior de lemn". „Unii nu-şi aduc aminte ce au făcut cât au fost la guvernare, când au tăiat salarii şi pensii, au tăiat tot ce se putea tăia în România şi nu au făcut nimic din ce reclamă acum, a trebuit să vină guvernul Ponta să repare tot. De ce n-au făcut ei Sebeş - Turda? N-au făcut autostrăzi, n-au făcut nimic. Eu cred că domnul Boc ar trebui să stea cu capul în nisip mult timp de acum înainte, dacă ne referim doar la atragerea de fonduri europene. Cred că ar trebui să îi fie ruşine şi pot să spun clar: Ruşine, domnule Boc! Nu ai făcut nimic la ceea ce înseamnă atragerea de fonduri europene. Guvernul Ponta a atras în ultimii doi ani peste 4 miliarde de euro şi a crescut rata de absorbţie de la 7% la 35%. Este o realizare ce nu poate fi trecută cu vederea şi probabil domnul Boc are insomnii din această cauză", a comentat Lăpuşan.

 

Comenteaza