Restructurarea Guvernului: ALDE nu cedează, vrea să-şi păstreze ministerele

Restructurarea Guvernului: ALDE nu cedează, vrea să-şi păstreze ministerele
Mai mulţi parlamentari ALDE au declarat, marţi, că formaţiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu vrea să îşi păstreze ministerele în cazul în care propunerea premierului Mihai Tudose, de a se face o restructurare guvernamentală, ar avea loc.

„Nu s-a pus problema de aşa ceva, ca ALDE să cedeze un minister. Vorbim acum de ce s-a vehiculat în spaţiul public. Nu avem o solicitare punctuală a premierului pe acest subiect. Din punctul meu de vedere, dar nu am avut nicio întâlnire în forurile de conducere ale partidului, ALDE vrea să păstreze cele patru ministere", a declarat viceliderul grupului ALDE la Camera Deputaţilor, Marian Cucşa

Deputatul ALDE a adăugat că propunerea premierului Mihai Tudose în privinţa unei restructurări guvernamentale ar trebui discutată în forurile de conducere ale celor două partide.

„În primul rând, ce ţine de coaliţie, trebuie discutat în coaliţie. Dacă a venit cu o propunere în acest sens domnul Tudose, trebuie să fie dezbătută în forurile de conducere ale celor două partied, ALDE-PSD. ALDE îşi doreşte stabilitatea politică şi guvernamentală. Dacă e mai eficient să avem o structură mai suplă a Guvernului, putem fi de acord, dar trebuie să vedem ce presupune acest lucru şi să se discute pragmatic pe propuneri concrete, nu doar pe ştiri şi subiecte aruncate în spaţiul public. Să vină în forurile de conducere, în cele care au validat Guvernul, să se discute orice propunere în acest sens", a spus Cucşa.

 

Comenteaza