Restructurări la ALDE Cluj. Norica Nicolai a preluat conducerea organizației și a dizolvat toate birourile locale. Care este planul pentru alegeri

Restructurări la ALDE Cluj. Norica Nicolai a preluat conducerea organizației și a dizolvat toate birourile locale. Care este planul pentru alegeri
| Foto: rfi.ro

ALDE Cluj a început pregătirile pentru alegerile locale din septembrie cu o mișcare în forță. Noul președinte interimar este Norica Nicolai, care a și dizolvat birourile locale.

„M-am întâlnit cu o parte din birou, atât cât au permis regulile, și am dizolvat organizațiile locale pentru că, probabil, unii dintre colegi au părăsit partidul după plecarea fostului președinte (deputatul Steluța Cătăniciu a trecut la PPUSL-ul controlat de Dan Voiculescu - n.red.). Voiam să am o evaluare foarte clară a numărului de membri și de organizații. Urmează să validăm noile birouri săptămâna viitoare și după aceea vom intra în campanie", a declarat pentru ZIUA de CLUJ noul lider al ALDE Cluj, Norica Nicolai.

„Echipa pe care o avem este formată din consilierii din județ. Totodată, ne bazăm și pe organizațiile la nivel de municipii. Cred că cele mai mai probleme vor fi pentru Consiliul Județean și Primăria Cluj-Napoca”, a precizat fostul europarlamentar ALDE.

Posibilă alianță cu PSD pentru alegerile locale

„Candidații la Consiliul Județean și Primăria Cluj-Napoca nu s-au stabilit deocamdată. Până la acest moment nu am luat vreo decizie și nu pot da încă vreun nume. De asemenea, vom discuta posibilitatea unei alianțe cu Partidul Social Democrat (PSD)", a spus Norica Nicolai.

Aceasta a anunțat că obiectivul ALDE Cluj la alegerile locale este "de a trece pragul electoral, deoarece în ultimul timp a fost o organizație destul de abandonată".

"De asemenea, ne-am dori cel puțin un consilier local în toate unitățile administrative și probabil câțiva primari, maxim 4-5. În sondajul pe care îl avem, ne situăm aproximativ la 6%. Dar această cifră nu mă sperie, pentru că în anul 2000, când am venit la Cluj, Partidul Național Liberal avea un scor în sondaje de 2,45%”, a mai adăugat președintele interimar al ALDE Cluj, Norica Nicolai.

Comenteaza