Revine starea de urgență în România? Ce spune Orban

Revine starea de urgență în România? Ce spune Orban

Numărul cazurilor zilnice cu COVID-19 a rămas ridicat în România, în ciuda restricțiilor impuse. Premierul Ludovic Orban a precizat, miercuri seară, în ce situație s-ar putea reveni la starea de urgență.

Întrebat miercuri seară, într-o emisiune tv, dacă se va reintroduce starea de urgență în România, având în vedere evoliția pandemiei, premierul Ludovic Orban a declarat că nu există nicio discuție în acest sens.

"În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări nu va creşte, nu va fi necesară o astfel de măsură. Ştiţi foarte bine că noi am spus foarte clar că nu dorim să impunem măsuri de restricţie. (...) Nu există nicio discuţie legată de starea de urgenţă. Starea de alertă ne oferă instrumente dacă sunt folosite în mod raţional, pe baza unor evaluări ştiinţifice, pe baza evaluării zonelor cu cel mai mare risc de infectare, de asemenea pune la dispoziţie şi instrumente de a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile. Sigur, mai avem o problemă cu primarii, noi nu putem de exemplu să suspendăm autorizaţia unei terase care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi de aceea am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor, care trebuie să se implice şi să îşi folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru a comunica măsurile respective şi pentru a îndemna cetăţenii să respecte măsurile sanitare", a declarat premierul, într-o emisiune la România TV.

Comenteaza