Revizuirea Constituţiei, reclamată la Comisia de la Veneţia: "Are prevederi profund nedemocratice"

Revizuirea Constituţiei, reclamată la Comisia de la Veneţia:
PDL sesizează Comisia de le Veneţia pentru modificările aduse Constituţiei, acuzând USL că transformă Parlamentul în Marea Adunare Naţională. Opoziţia reclamă şi faptul că puterea nu ţine cont de referendumul din 2009 pentru Parlament unicameral, dar şi că s-a eliminat dreptul cetăţenilor la referendum.

"USL cenzurează dreptul la referendum al poporului român. Parlamentul, prin Hotărâre, aprobă dacă se organizează sau nu referendum. Cu alte cuvinte, Parlamentul României, deşi va primi minim 250.000 de semnături din partea cetăţenilor României, va putea decide prin votul majoritîţii că NU se organizează referendum. Considerăm că această prevedere este profund nedemocratică şi că transformă Parlamentul în Marea Adunare Naţională", a explicat democrat-liberalul Alin Tişe, membru în Comisia de revizuire.

Democrat-liberalii cer revenirea imediată la prevederile actuale, iar în caz contrar, spun că vor sesiza şi alte organisme europene.

Amendamentul USL la Constituţie vizat de PDL prevede că referendumul iniţiat de 250 de mii de cetăţeni poate fi organizat doar dacă Parlamentul îi dă undă verde prin vot.

Vezi declaraţia VIDEO AICI.

Etichete
Comenteaza