Revocare Kovesi. Traian Băsescu: Preşedintele poate recurge la un tertip

Revocare Kovesi. Traian Băsescu: Preşedintele poate recurge la un tertip

Traian Băsescu a comentat, miercuri, decizia prin care Curtea Constituţională anunţă că preşedintele Klaus Iohannis urmează să emită decretul de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, fostul şef al statului precizând că Iohannis nu are limită de timp pentru a lua o decizie.

"Nu are limită de timp. Preşedintele poate să reflecteze oricât are nevoie (...) Preşedintele nu are limită de timp, poate recurge la un tertip", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi trebuia să îşi dea demisia, Traian Băsescu a răspuns: "Dânsa putea să facă lucrul ăsta demult, se pare că nu bunul simţ este ceea ce o caracterizează pentru că l-ar fi scutit şi pe preşedinte să nu ajungă în această situaţie".

Fostul şef al statului consideră că decizia CCR este o "eroare gravă" şi nu face decât să distrugă instituţia prezidenţială.

"Cred că este o mare eroare care a creat premiesele distrugerii instituţiei Prezidenţiale (...) Aici discutăm despre distrugerea unei instituţii, care este Preşedinţia României. Care are rol executiv şi nu decorativ. Preşedintele României, începând de astăzi, intră sub autoritatea ministrului Justiţiei", a mai spus Traian Băsescu.

Comenteaza