Revocările, respinse în Parlament. Dragnea nici nu era pe listă

Revocările, respinse în Parlament. Dragnea nici nu era pe listă

Cererile de revocare din funcţie a lui Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Marilen Pirtea, care au fost depuse, luni, de PNL şi, respectiv, de PSD, au fost respinse de Biroul permanent. Pe numele preşedintelui Camerei, Liviu Dragnea, nu a fost depusă nicio cerere.

"Toate trei cererile sunt respinse, deoarece articolul 28 din regulament spune că înlocuirea unui membru al Biroului permanent se face la propunerea liderului de grup, al grupului care l-a propus. Cererea de revocare a lui Florin Iordache a fost făcută de Raluca Turcan, nu de liderul de grup din care face parte Iordache. Cererea de revocare a lui Eugen Nicolicea a fost făcută de Raluca Turcan, nu-i liderul de grup. Cererea de revocare a lui Marilen Pirtea a fost făcută de Daniel Suciu, nu e liderul de grup. Şi Biroul permanent doar constată că alin. 1 al articolului 28 nu este îndeplinit. Deci, noi nu am intrat pe fond, am constatat că aceste cereri nu sunt conform regulamentului", a precizat secretarul Camerei, Georgian Pop.

Secretarul Camerei a adăugat că nu a fost făcută nicio solicitare de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Comenteaza