Robert Turcescu, mesaj puternic de la Cluj: "PSD poate fi dizolvat, e un partid neconstituțional"

Robert Turcescu, mesaj puternic de la Cluj: "PSD poate fi dizolvat, e un partid neconstituțional"
FOTO: Facebook

Jurnalistul și deputatul PMP a afirmat că Partidul Social Democrat (PSD) intră în neconstituționalitate, prin acțiunile reprezentanților săi din Guvern și Parlament.

"În acest moment sunt îndeplinite condițiile pentru dizolvarea PSD și scoaterea lui, practic, în afara legii, pentru că, potrivit Constituției României, în articolul 40, alineatul 2 se spune că partidele sau organizațiile care prin scopurile sau prin activitatea lor militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranității, a integrității sau independenței României sunt neconstituționale. Prin tot ceea ce a făcut în ultimii doi ani, PSD este împotriva pluralismului politic", a declarat Robert Turcescu, la Cluj.

În opinia deputatului Partidului Mișcarea Populară, pluralismul de idei este eliminat de către social-democrați atât față de reprezentanții opoziției, cât și față de reprezentanții mass-mediei, iar dezbaterea democratică este eliminată, prin autoritate.

"Felul cum se comportă în cele două camere ale Parlamentului majoritatea dominată de PSD este o dovadă clară că pluralismul politic este, astăzi, pus la grea încercare, aș putea chiar spune eliminat. Pornind de la felul în care se comportă majoritatea parlamentară în raport cu opoziția, refuzând orice inițiativă, orice fel de echilibrare a balanței puterii. PSD nu face nimic altceva decât să încerce să sugrume vocea opoziției.

De asemenea, pluralismul de idei este eliminat și în raport cu presa. S-a trecut la gesturi obscene, la încercări de intimidare a reprezentanților opoziției și a presei. Prin urmare, PSD este un partid care nu admite să fie contrazis, completat, nu admite că ar putea greși, comportându-se autoritar. Practic, elimină din discursul public dezbaterea democratică", a adăugat deputatul.

Subminarea statului de drept, prin modificările aduse la legile justiției

Modificările aduse de partidul de guvernare la legile justiției reprezintă un atac la statul de drept, plan bine elaborat de PSD, însă ținut ascuns în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016.

"Prin tot ceea ce a făcut PSD în legătură cu legile justiției, cu codul de procedură penală, a dovedit că este nu doar împotriva principiilor statului de drept, ci că a avut un plan, pe care nu l-a anunțat niciodată public în perioada campaniei electorale, de subminare a acestor principii", a adăugat politicianul.

De asemenea, atitudinea iresponsabilă pe care guvernul Dăncilă o adoptă față de Uniunea Europeană (UE) pune în pericol suveranitatea și integritatea României, care riscă să își piardă statutul de membru.

"România este parte a familiei europene. Suveranitatea, integritatea și independența noastră se bazează pe doi vectori extrem de importanți: apartenența la UE și la NATO. Felul în care PSD ne îndepărtează de statutul de membru sau cel puțin de membru respectat în interiorul UE pune în pericol suveranitatea și integritatea României.

Dacă intrăm la conducerea Consiliului UE cu personaje precum Dăncilă, Andrușcă, Dragnea, Vâlcov, Iordache, aceste lucruri pot însemna un mare dezastru pentru țara noastră", a transmis Turcescu.

Moțiunea de cenzură, depusă de opoziție până la sfârșitul anului

PMP va încerca înlăturarea guvernului Dăncilă înainte ca președinția rotativă a Consiliului UE să ajungă în mânile actualei guvernări. PMP, alături de PNL și USR dezbat depunerea unei moțiuni de cenzură.

"Cred că în decembrie vom vorbi despre o schimbare profundă în arhitectura politică a României, iar rolul opoziției este să depună urgent moțiunea de cenzură care să fie punctul de plecare a acestei schimbări. Luna decembrie s-a dovedit și în trecut una a schimbărilor, în 1989 și nu numai", a conchis omul politic.

Comenteaza