România trebuie să menţină obiectivul de aderare la zona euro pentru 2015, consideră preşedintele Traian Băsescu

România trebuie să menţină obiectivul de aderare la zona euro pentru 2015, consideră preşedintele Traian Băsescu
Preşedintele Traian Băsescu a precizat ieri, la TVR 1, că România trebuie să menţină obiectivul de a adera la zona euro în 2015.

Şeful statului a specificat că a avut discuţii pe tema aderării la zona euro cu premierul Emil Boc şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu şi a atras atenţia că pentru atingerea obiectivului respectiv, România trebuie să continue reformele.

"Menţinem obiectivul 2015, dar trebuie să ţinem cont de lecţiile crizei - nevoia de a fi competitivi şi cu sectorul de stat (regii autonome, companii cu capital majoritar de stat, care nu s-au adaptat realităţilor); punctul de vedere al preşedintelui - trebuie menţinut obiectivul 2015 şi putem să-l realizăm dacă nu intrăm în populismul electoral; România a început să fie bine cotată şi ar fi păcat să stopăm reformele în sectorul de stat", a precizat Traian Băsescu.

"Nu e suficientă doar reforma în justiţie, cu codurile, doar reforma în educaţie, doar reforma pe piaţa forţei de muncă cu Codul Muncii şi reglementările Dialogului Social, ci trebuie să continuăm. Şi trebuie să continuăm în zona regiilor, pentru că sectorul privat s-a ajustat pe perioada crizei, sectorul guvernamental s-a ajustat - peste 100 de mii de locuri de muncă au fost reduse, s-au redus salarii, din păcate astea au fost soluţiile, dar marile regii nu. Şi vă pot spune că va fi obiectiv major al programului - restructurarea regiilor. (...) Arieratele au crescut galopant. Singurul sector din economie care n-a vrut să se restructureze în perioada crizei", a specificat preşedintele Traian Băsescu.

 

Comenteaza