Românii chemați la urne de „Moș Nicolae” să își aleagă parlamentarii

Românii chemați la urne de „Moș Nicolae” să își aleagă parlamentarii
| Foto: AEP

Alegerile pentru Senat și Camera Deputaţilor vor fi organizate în data de 6 decembrie, a anunțat șeful Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Autoritatea Electorală Permanentă a pregătit un plan de hotărâri de guvern, care intră pe agenda suplimentară a şedinţei de guvern de joi.

Constantin Florin Mituleţu-Buică, preşedinte AEP, a trimis Guvernului Orban proiectul care propune organizarea parlamentarelor pe 6 decembrie.

„Vorbim de un pachet de hotărâri de Guvern prin care vom adopta data alegerilor, al doilea, privind calendarul acţiunilor necesare procesului electoral şi hotărârea privind alocarea sumelor necesare bugetului cât şi măsurile care vor fi luate pentru a se desfăşura procesul în condiţii bune.

Joi sunt programate a fi adoptate aceste hotărâri pentu că, de luni, vom intra în calendarul organizării acestui proces electoral. Nu avem finalizată partea de costuri. Va fi mult inferior costului alegerilor locale pentru că nu mai avem birourile de circumscripţie locale”, a declarat Constantin Florin Mitulețu-Buică, potrivit Mediafax.

Alegerile generale din România au loc la fiecare patru ani, când se aleg membrii Parlamentului din Camera Deputaților și Senat. Mandatul acestora durează patru ani.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza