Românii din diaspora, întâmpinați pe aeroportul Cluj cu informații despre votul prin corespondență

Românii din diaspora, întâmpinați pe aeroportul Cluj cu informații despre votul prin corespondență

Românii din diaspora, care se întorc acasă pe 9 și 10 august 2019, vor fi întâmpinați la frontieră de peste 100 de voluntari ai comunității Declic, care îi vor informa despre votul prin corespondență. Voluntarii vor împărți peste 50.000 de pliante și le vor oferi detalii despre cum pot vota la alegerile prezidențiale, fără să mai stea la cozi. 

"Comunitatea Declic îi întâmpină pe românii care se întorc acasă. Îi așteptăm, la punctele de trecere a frontierei de la Borș și Nădlac, în aeroporturi, apoi la Mitingul Diasporei. Peste 100 de voluntari îi vor informa despre votul prin corespondență și le vor da materiale informative care vor ajunge, din mână în mână, la zeci de mii de români din Diaspora. De ce facem asta? Pentru că doar câteva mii dintre ei s-au înscris să voteze prin corespondență. Avem nevoie de votul lor pentru a scăpa țara de corupție. Pentru a avea o țară ca afară, unde locuiesc ei. Te implici și tu? Poți dona, cât de puțin, pentru a putea printa mai multe materiale?", se arată pe pagina de Facebook Declic. 

"Până acum, nici 5.000 de români nu s-au înscris pentru votul prin corespondență, pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Este clar că avem nevoie de o mai bună informare și de aceea am inițiat această campanie. Românii din diaspora fie nu știu exact ce trebuie să facă, fie nu au încredere că votul lor va ajunge la destinație”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Campania Comunităţii Declic se va derula pe 9 şi 10 august 2019, în aeroporturile Iaşi, Cluj şi Bucureşti, la vămile Borş şi Nădlac, precum şi în Bucureşti. Declic a încheiat protocoale de colaborare cu Poliţia de Frontieră, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroportul Internaţional Iaşi şi Aeroportul Cluj.

Pe 10 august 2019, echipele Declic vor fi în Centrul Vechi al Capitalei și în Piața Victoriei. Voluntarii vor împărți pliante cu informații utile despre votul prin corespondență și explicații în 7 pași simpli despre procedurile pe care trebuie să le facă românii din străinătate pentru a se înregistra pe site-ul alegerilor din diaspora. De asemenea, Declic a lansat site-ul vot.declic.ro, unde sunt prezentați pașii pe care trebuie să îi urmeze românii din diaspora pentru a vota fără să mai stea la coadă.

 

Comenteaza