S-a tras la sorţi ordinea pe buletinul de vot. Vezi pe ce poziţii vor fi principalii candidaţi

S-a tras la sorţi ordinea pe buletinul de vot. Vezi pe ce poziţii vor fi principalii candidaţi
Biroul Electoral Judeţean Cluj a tras la sorţi ordinea în care vor apărea candidaţii pe buletinul de vot la alegerile locale din iunie.

Potrivit legii, au prioritate partidele parlamentare, care vor ocupa primele poziţii pe buletinul de vot:

1. PSD
2. UNPR
3. UDMR
4. PNL
5. ALDE

Aceasta este ordinea primilor candidaţi care vor fi trecuţi pe buletinele de vot în toate circumscripţiile electorale din judeţul Cluj.

După acest prim pas, urmează ca celelalte birouri electorale de circumscripţie din judeţ să tragă la sorţi următoarele locuri pe buletinele de vot, unde se vor regăsi, în ordine partidele neparlamentare, şi apoi candidaţii independenţi.

Biroul Electoral Municipal a organizat tragerea la sorţi pentru restul candidaţilor pentru postul de primar ce reprezintă partide fără reprezentare parlamentară şi pentru candidaţii independenţi. Există şi câteva certitudini cu privire la poziţia candidaţilor pe buletinul de vot pentru postul de primar al Clujului.

Tinând cont de faptul că UNPR şi PSD nu au candidaţi proprii la primărie, vor urca cei de pe locurile următoare, iar candidatul UDMR, Anna Horvath, va fi primul pe buletinul de vot, urmat de candidatul PNL, Emil Boc. Restul locurilor de la 3 la 10 s-au tras la sorţi, iar Octavian Buzoianu, singurul candidat independent la primărie, este ultimul pe buletinul de vot.

Biroul Electoral Judeţean Cluj a efectuat şi tragerea la sorţi pentru locurile următoare pe care le vor ocupa partidele neparlamentare pe buletinul de vot pentru alegerea consilierilor judeţeni:

6. PRM
7. PPMT
8. Partida Romilor
9. UCDR
10. M10
11. PNŢCD
12. Partidul Mişcarea Liberală
13. Partidul Puterii Umaniste
14. PMP
15. PSRO

Comenteaza