Video Sabin Sărmaș, transformat de Capitală? Radu Moisin: „Poți scoate un om din București, dar e foarte greu să scoți Bucureștiul dintr-un om”

Sabin Sărmaș, transformat de Capitală? Radu Moisin: „Poți scoate un om din București, dar e foarte greu să scoți Bucureștiul dintr-un om”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Decizia deputatului Sabin Sărmaș de a-l contracandida pe primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, la alegerile locale din 9 iunie i-a luat prin surprindere pe foștii săi colegi liberali.

Deputatul PNL Cluj, Radu Moisin, a vorbit la ZIUA LIVE pe marginea acestui subiect.

Pentru mine Emil Boc este un model în politică. A spus recent o chestie, pe care mi-a reamintit-o: dacă nu poți să spui un lucru bun despre cineva, mai bine nu spui nimic. Atunci am să fiu extrem de atent în ceea ce zic despre fostul meu coleg până nu demult, tocmai din același principiu, al civilizației, al bunului simț. Clujul nu este București. Mă rog și sper din tot sufletul niciodată să nu devenim ca și Bucureștiul. În afară de oraș, Bucureștiul este o stare de spirit. Un balcanism din acesta absolut regretabil”, a declarat, la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Parlamentarul clujean a relatat cum a aflat despre anunțul candidaturii lui Sabin Sărmaș la primăria orașului de pe Someș.

La începutul lunii martie am avut o ședință de partid, la Cluj. Toată conducerea partidului a fost prezentă. Asta se întâmpla într-o vineri. Am luat eu cuvântul, am vorbit chiar despre codul urbanismului. A mai venit un coleg deputat care a vorbit despre apărare. Era și domnul Sărmaș acolo. A transmis un mesaj scurt: «vă doresc bine tuturor». Chiar era lângă mine. N-a părut absolut nimic care să dea o suspiciune.

Peste două zile, butonam televizorul și prind o televiziune națională unde era invitat domnul Sărmaș. Și-a anunțat candidatura la primăria Cluj-Napoca. Astfel de emisiuni nu sunt în direct. Era clar că este înregistrată de câteva zile. Din moment ce a venit la ședință vineri seara, înseamnă că emisiunea era înregistrată cel târziu vineri dimineață. La ședința de partid el știa deja că va candida la primărie. Nu și-a manifestat niciodată intenția în partid.

Următoarea săptămâna m-am întors la Parlament. Mă întrebau colegii ce se întâmplă și chiar nu știam ce să le zic pe acest subiect. Am văzut clar o satisfacție teribilă la cei din București. Ei când aud că se întâmplă niște lucruri cu o conotație negativă la Cluj au o satisfacție absolut bolnăvicioasă. Astfel sunt construiți acești oameni. Ar vrea ca toate resursele din țara asta, tot ce-i mai bun să stea în Capitală și nimic în restul țării. Așa sunt unii, nu toți și nici majoritatea, dar sunt unii care gândesc așa”, a spus deputatul liberal.

Moisin: „Ideea de Capitală te transformă. Cred că poți scoate un om din București, dar e foarte greu să scoți Bucureștiul dintr-un om. Mă refer la aerele de București, atitudinea de București”

Domnul Sărmaș a fost sprijinit de toată lumea din partid la alegerile parlamentare din 2020. Anterior, fusese consilier local la Cluj-Napoca. Totodată, el a fost prim-vicepreședinte al PNL Cluj-Napoca, alături de mine. Sunt absolut surprins de decizia acestuia. Eu cred că, odată ajunși la București, mulți oameni sunt transformați. Sigur, dacă era capitala la Bacău sau Oradea era același lucru. Mă refer la ideea de Capitală. Te transformă. Cred că poți scoate un om din București, dar e foarte greu să scoți Bucureștiul dintr-un om. Aerele de București, atitudinea de București.

Am văzut la domnul Sărmaș că vorbește despre domnul Boc, cu «Boc». Așa îi spune, pe numele de familie, fără domn, fără fostul meu coleg. Asta nu este specific Ardealului, că și dumnealui este ardelean. Noi, în Ardeal, suntem obișnuiți să spunem domnul. Moga (moderatorul emisiunii – n.red.) sau Moisin se spune numai în armată și poate la fotbal. Toți avem un nume și un prenume. Asta înseamnă civilizație. Mă dor chestiile acestea pentru că n-am crezut vreodată că se ajunge aici. Nu este corect. Au fost atâtea momente în carea putea interveni, dar nu a făcut-o”, a conchis Radu Moisin.

Moisin: “Primăria nu este un club sportiv, să faci experimente cu antrenori și jucători”

Radu Moisin a avertizat că orașul nu își permite experimente.

“Primăria nu este un club sportiv, să faci experimente cu antrenori și jucători. Mesajul meu către clujeni, care sunt practic coproprietarii acestui mare oraș, este că singurii care știu și pot să manegerieze Clujul sunt domnul Emil Boc și echipa sa de consilieri locali”, a declarat Moisin.

 

Comenteaza