Salariu impresionant pentru Viorica Dăncilă la BNR. Cât câștigă fostul premier

Salariu impresionant pentru Viorica Dăncilă la BNR. Cât câștigă fostul premier
| Foto: zf.ro

Viorica Dăncilă a fost numită consilier de strategie al guvernului BNR și a intrat în funcție pe 15 mai 2021.

În funcţia pe care o ocupă la Banca Naţională a României, Dăncilă va câştiga anual aproape 191.000 de lei, adică aproximativ 16.000 de lei lunar, potrivit HotNews.ro.

Salariu impresionant pentru Viorica Dăncilă la BNR. Cât câștigă fostul premier

În 2019, atunci când şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă a depus şi declaraţia de avere.  Ca prim-ministru, Dăncilă a câştigat, în total, aproximativ 142.500 de lei, în timp ce pentru funcţia de europarlamentar a fost răsplătită cu 32.678 de euro.

Tot potrivit declaraţiei de avere din 2019, Dăncilă avea în conturile în lei suma de 518.218 de lei. De asemenea, ea avea 57.615 euro în patru conturi şi 18.233 de dolari într-un alt cont bancar. În plus, ea deţine mai multe terenuri şi case, dar are şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro.

Numirea fostului premier la BNR a stârnit multe controverse în spațiul public, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat marţi că nu comentează decizia Băncii Naţionale de a o angaja pe Viorica Dăncilă pe un post de consultant, apreciind totuși în mod ironic că o recomandă "vocea şi talentul".

De asemenea, vicepremierul Dan Barna cataloghează numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Naţională a României drept "un fel de a face politică la mişto şi la dispreţ".

Comenteaza