Scandal în PMP, între actualul și fostul lider al partidului / De partea cui este Clujul

Scandal în PMP, între actualul și fostul lider al partidului / De partea cui este Clujul
| Foto: g4media.ro

Partidul Mișcarea Populară stă pe un butoi de pulbere, după ce, în interiorul formațiunii, există cel puțin două tabere: una a actualului președinte Cristian Diaconescu și o altă tabără condusă de Eugen Tomac.

Fost președinte al PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a reacționat în cazul tensiunilor din interiorul partidului, precizând că a participat la inițiativa celor 46 de lideri ai PMP în care s-a decis organizarea unui congres în luna februarie și a respins acuzațiile lui Cristian Diaconescu cum că reuniunea a fost ilegală.

Liderul PMP Cluj, Cristian Lungu, este unul dintre cei care au participat la adunarea din urmă cu două zile, care a decis organizarea congresului. ZIUA de CLUJ l-a contactat pe fostul senator pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect.

„A fost un Colegiu Național la București, în ziua de miercuri, cu prezență fizică. Am fost și eu prezent, în calitate de membru al Colegiului Național în primul rând, pentru că sunt ales, la congresul de anul trecut, secretar executiv al PMP. Dacă o treime din membrii acestui colegiu doresc să-l convoace, acesta se poate convoca. Din 69 de persoane, noi am fost 46, adică două treimi. A fost invitat și președintele Cristian Diaconescu.

Ședința a fost foarte lungă. Așadar, s-a decis oferirea unei poziții de vicepreședinte, în Colegiul Național, lui Eugen Tomac. De asemenea, s-a hotărât convocarea unui congres pe 19 februarie pentru alegerea unei noi conduceri la nivel central. Au mai fost și alte decizii, dar acestea sunt cele mai importante”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Cristian Lungu.

Clujul este de partea lui Eugen Tomac

„Totodată, s-a votat modalitatea de candidatură la congres și s-a decis să fie pe moțiuni. Cei care doresc să fie în competiția pentru președinte al PMP vor candida pe moțiuni, nu pe vot uninominal. Noi, PMP Cluj, mergem cu Eugen Tomac, dacă acesta va candida. Deocamdată, nu s-au anunțat candidaturile. Sper să candideze și să mă invite pe moțiunea lui”, a afirmat Lungu.

„Să ne spună domnul Diaconescu unde sunt banii!”

Liderul PMP Cluj îi ridică la fileu o întrebare președintelui Cristian Diaconescu, referitoare la banii ce au intrat în conturile partidului, de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

„PMP, nefiind partid parlamentar acum, încă încasează de la AEP o subvenție destul de consistentă. Aceasta se dă pentru că avem prezență în Consiliile Județene din țară. În 2021, subvenția a fost de aproape un milion de euro. Noi nu am primit nimic.

Să ne spună domnul Diaconescu unde sunt banii. Cred că toți banii au fost ținuți la centru.Și datorită nouă se primește acea subvenție, pentru că avem, în premieră, 2 consilieri județeni în forul administrativ județean clujean”, a spus fostul senator.

Comenteaza