Scandal în UDMR Cluj. Un consilier demisionar se vrea primar independent la Gherla

Scandal în UDMR Cluj. Un consilier demisionar se vrea primar independent la Gherla

Consilierul local Tamas Kasza a demisionat din Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) și și-a anunțat candidatura ca independent la Primăria Gherla.

Ședință tensionată la filiala UDMR din localitate, după ce s-a anunțat candidatura independentă la primărie, conform Gherla Info. La Casa Municipală de Cultură a avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei Municipale UDMR şi alegerea preliminară a candidaţilor pentru funcţia de consilieri.

O sală arhiplină a asistat la obişnuitul bilanţ al udemeriştilor, forumul anual al organizaţiei locale. Din partea UDMR Cluj a participat Geza Antal, care a condus şedinţa. Acesta a evaluat activitatea preşedintelui organizației, Izabella Rotar, considerată ca bună şi eficientă.

La primul punct al ordinii de zi, Rotar a prezentat bilanţul activităţilor din ultimii patru ani, cu o trecere în revistă a celor mai importante acţiuni sociale, cultural-educative și sportive desfășurate în perioada 2016-2020. A urmat evaluarea activităţii depuse de cei trei consilieri în actualul mandat, Tamas Juhos, Balint Torok și Tamas Kasza, recent demisionat din consiliul local.

Cei trei au anunțat că nu mai candidează pentru funcţia de consilier local și că vor lăsa locul altor pretendenți. Kasza a anunţat că va candida la alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului, dar nu din partea UDMR, ci ca independent.

El a dorit să explice de ce a recurs la această variantă, dar anunțul făcut a stârnit multe discuţii. La un moment dat, şedinţa a devenit tot mai tensionată, printre alţii ieşind în faţa publicului preotul romano-catolic Attila Kusmodi, care a încercat să liniştească spiritele.

Pe lista de consilieri a UDMR la alegerile locale din 2020 s-au înscris trei candidați: Katalin Balazs Becsi, Levente Bihari și Tibor Molnar, iar aceștia și-au prezentat programul pentru viitoarea misiune. S-a votat secret pentru lista de consilieri, iar după numărătoare a rezultat că Balazs a obținut cele mai multe voturi – (105), urmată de Molnar (82) și de Bihari (43).

Lista de candidați pentru funcția de consilieri o va avea în frunte pe preşedintele UDMR Gherla, Izabella Rotar. La finalul întâlnirii, reprezentantul Organizaţiei Judeţene UDMR Cluj, Geza Antal, a urat succes celor trei consilieri propuşi în cadrul alegerilor preliminare.

Comenteaza