Scandal în USR. Şeful de campanie, acuzat că a sabotat al doilea om din partid. Ce spun viitorii parlamentari de Cluj ai USR

Scandal în USR. Şeful de campanie, acuzat că a sabotat al doilea om din partid. Ce spun viitorii parlamentari de Cluj ai USR
Sergiu Moroianu, soţul vicepreşedintelui USR, Clotilde Armand, l-a atacat dur pe Facebook pe şeful de campanie al USR, Matei Păun. ZIUA de CLUJ a cerut reacţii din partea viitorilor parlamentari ai formaţiunii.

„Am obținut în București mai puțin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012! S-au comis abuzuri și greșeli din partea "echipei de comunicare/campanie" coordonate de Matei Păun. Venit la USB inițial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Știe cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?(...)

Matei Păun este un personaj controversat. Nu știm unde și pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are. Păun este susținut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros...(...)

In campania electorală, Păun a declanșat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le "interzice" să o invite pe Clotilde. Interdicția aceasta absurdă nu a fost respectată pentru că filialele își doreau ajutorul Clotildei", sunt doar câteva dintre acuzaţiile lansate de soţul vicepreşedintelui USR, citat de stiripesurse.ro.

ZIUA de CLUJ i-a contactat pe viitorii parlamentari de Cluj Emanuel Ungureanu şi (cel mai probabil) Mihai Goţiu, pentru a comenta aceste acuzaţii şi mai ales cele legate de atitudinea filialelor faţă de Clotilde Armand.

Mihai Goţiu: „Am sunat-o pe Clotilde să vină la Cluj, nu a fost nici o interdicţie"

„Legat de ce scrie acolo, pot să spun că nu a fost, cel puţin în cazul meu, nici o interdicţie. La un moment dat, am vrut să încheiem campania cu Clotilde, cu lansarea (n.r. - cărţii Clotildei - „Am ales România, povestea mea") la Cluj, am sunat-o, singura problemă a fost că ea îşi programase lansarea prin Humanitas sâmbăta asta. Nu s-a pus problema să interzică cineva prezenţa Clotildei, ştiu sigur că nu e adevărată, pentru că am vorbit cu ea, am întrebat-o dacă poate veni la sfârşitul campaniei şi mi-a spus că e programată deja lansarea. Restul de acolo sunt probleme din Bucureşti, nu ştiu în ce măsură sunt adevărate, în ce măsură sunt umflate, nu ştiu", a declarat Mihai Goţiu.

Viitorul deputat Emanuel Ungureanu spune însă că vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, a fost izolată în această campanie şi că ea şi Nicuşor Dan sunt cei doi vectori ai partidului şi e păcat că problemele apărute nu au fost clarificate în interiorul partidului.

Emanuel Ungureanu, viitor deputat de Cluj al USR: „E clar că Clotilde Armand a fost izolată în partid"

„Eu mi-am dorit să vină Clotilde Armand la Cluj şi filiala Turda a dorit acest lucru, colegul meu Daniel Doboş chiar a fost până acolo, a invitat-o personal, nu ne-a interzis absolut nimeni să o invităm. Eu am vorbit personal cu ea la telefon, dar mi-a spus în momentul în care am sunat, că nu a mai avut timp în agendă, pentru că ea a fost în campanie în foarte multe locuri. E clar că Clotilde Armand a fost izolată în partid şi am remarcat acest lucru când am fost la Bucureşti eu personal, a fost izolată, la Bucureşti, cred eu,  la Cluj nu am simţit nici o indicaţie din partea preşedintelui de partid, nici nu mi se pot da indicaţii mie şi n-o să mi se dea veci, dar nu s-a încercat sub nici o formă să ni se spună că este persoană non grata sau lucruri de genul acesta.

Emanuel Ungureanu: „Am fost întristat când Clotilde a venit la o întâlnire de training, stând undeva prin spate"

Am fost foarte întristat de ce am văzut la Bucureşti, la o întâlnire de training, pentru că această persoană a avut o contribuţie importantă în ascensiunea acestui partid, alături de Nicuşor Dan ei sunt şi au fost motoarele acestui partid. Din punctul meu de vedere, faptul că la acea întâlnire, Clotilde Armand a venit şi a plecat, stând pe undeva prin spate, pe mine m-a îngrijorat, de la acel moment am avut acea îngrijorare, dar, repet, în ciuda faptului că Clotilde Armand nu este o persoană foarte iubită în filiala USR, pentru că ea a făcut presiuni asupra lui Bogdan Bob Rădulescu, ca să renunţe la candidatură (n.red. - după ce acesta a atacat într-un clip pe Youtube Biserica Ortodoxă), ea a fost cea care l-a determinat pe Bogdan Rădulescu să renunţe, în ciuda acestui fapt, nu există resentimente împotriva ei, dimpotrivă, oamenii au încercat să se împace cu ea, să-i aprecieze eforturile pentru partid şi s-o invităm între noi în campanie, chiar dacă nouă nu ne-a convenit delco că Bob Rădulescu s-a retras. Una-i una, alta-i alta. (...)

Eu sper ca oamenii aceştia să se aşeze la masă şi să se împace, acesta este mesajul meu, pentru că avem nevoie de Clotilde Armand şi de Nicuşor Dan împreună", a afirmat Emanuel Ungureanu pentru ZIUA de CLUJ.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a postat tot pe Facebook un punct de vedere după acuzaţiile lansate de soţul Clotildei Armand.

„Matei Păun a activat voluntar, sacrificându-şi timpul personal, fără să ceară nimic în schimb, atât în campania electorala pentru alegerile locale cât şi în campania electorală pentru alegerile parlamentare. A muncit în baza unui mandat dat de Biroul Naţional, pe care nu l-a depăşit niciodată. A avut în întreaga campanie electorală susţinerea mea şi a Biroului Naţional.
Sunt mâhnit şi uluit că Sergiu Moroianu lansează în spaţiul public afirmaţii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale duşmanilor politici ai USR, " a scris Nicuşor Dan pe reţeaua de socializare.

 

 

Comenteaza