Schimbări bombă în Guvernul Dăncilă. Ce miniștri "zboară" și cine intră în cărți

Schimbări bombă în Guvernul Dăncilă. Ce miniștri "zboară" și cine intră în cărți
| Foto: realitatea.net

Se anunță schimbări în Guvernul Dăncilă, după ce Liviu Dragnea a declarat zilele trecute că Rovana Plumb, ministrul Mediului, și Natalia Intotero, ministrul pentru Diaspora, ”trebuie să își dea demisia cât de curând”. Nici Tudorel Toader nu se simte prea bine la Justiție, după ce a tot "blocat" ordonanțele cerute de Dragnea.

Apar primele nume vehiculate în PSD pentru cele două ministere care vor fi lăsate libere de Rovana Plumb și Natalia Intotero, informează Realitatea TV. Cele două vicepreședinte PSD intră în lupta directă pentru Parlamentul european.

Potrivit unor surse din conducerea PSD, pentru ministerul Fondurilor Europene cele mai mari șanse le are Roxana Mînzatu, vicepreședinte PSD.

Pentru ministerul Românilor de pretutindeni, favorită este eurodeputata Claudia Țapardel. Pentru același portofoliu se află în cărți și Lilla Debelka, secretar de stat în minister.

Rovana Plumb și Natalia Intotero candidează la alegerile europarlamentare, ministrul fondurilor europene fiind chiar prima pe lista de candidați ai PSD.

Liviu Dragnea le-a transmis că ar trebui "să nu se mai plimbe prin țară în campanie electorală cu beneficii de ministru, mașină și șofer".

Declarațiile lui Liviu Dragnea sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât Plumb este favorita partidului pentru a fi nominalizată la funcția de comisar din partea României, după încetarea mandatului actualei Comisii Europene.

Dragnea se spală pe mâini de OUG-urile pe Justiţie şi de Tudorel Toader

Șeful PSD a anunțat de altfel că săptămâna viitoare va avea loc o ședință a Comitetului Executiv al partidului, unde se va discuta, posibil, și despre remanierea guvernului.

Nici ministrul Justiției, Tudorel Toader nu mai are postul asigurat în Guvern, după ce liderul PSD și-a arătat deschis nemulțumirea față de activitatea lui, iar șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a dezis și el de Toader.

Deputatul Varujan Vosganian, preşedintele filialei ieşene a ALDE, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Partidul Social Democrat va fi cel care va decide soarta ministrului Justiţiei, potrivit agerpres.ro.

Întrebat dacă ALDE îi va acorda sprijinul politic ministrului Tudorel Toader, Varujan Vosganian a spus că "răspunsul oficial este cel care ţine de aritmetica, mecanica întregii coaliţii".

"PSD a respectat decizia noastră în legătură cu miniştrii noştri. PSD a schimbat unii miniştri, noi am decis ca pe miniştrii noştri să nu-i schimbăm. Singura schimbare pe care am făcut-o a fost între Toma Petcu şi Anton Anton şi a fost doar din motive de sănătate ale celui dintâi. Câtă vreme PSD a acceptat deciziile noastre cu privire la propriii miniştri, noi trebuie să întoarcem gestul de politeţe şi să lăsăm PSD să decidă, pentru că poziţia de ministru al Justiţiei aparţine, în contexul guvernamental, Partidului Social Democrat, ca decizie politică", a răspuns jurnaliştilor Varujan Vosganian.

Comenteaza