Scrisoare de la Marcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: „Vă cer să fiți om”

Scrisoare de la Marcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: „Vă cer să fiți om”
| Foto: cotidianul.ro

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a trimis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a trimis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îşi exprimă nemulţumirea cu privire la alocarea de fonduri publice în speciale către administraţiile locale PNL şi USR: „Fac apel la rolul de mediator. Vă cer să fiţi român”.

Vă scriu cu indignarea pe care cu siguranţă o vor avea milioane de români după ce vor lua act de modul în care sunt împărţiţi banii publici către comunităţile locale de către actualul Executiv condus de PNL. Hotărârea de Guvern prin care sunt repartizate fondurile publice pentru plata cheltuielilor de funcţionare şi asistenţa socială sau protecţia copilului este de-a dreptul scandaloasă! Comunităţi întregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizează sume absolut ridicole, doar pentru faptul că acei cetăţeni au îndrăznit să voteze altceva decât PNL sau USR”, se arată în scrisoarea lui Ciolacu, potrivit Mediafax.

El spune că este „un abuz intolerabil comis de un partid care tocmai a fost sancţionat sever prin vot pentru modul catastrofal în care a guvernat”.

În loc să îşi însuşească sancţiunea populară şi să îşi corecteze conduita politică, acest partid continuă să îi împartă pe români în buni şi răi, după culoarea partidelor pe care le votează. O astfel de politică primitivă este total inacceptabilă într-un stat membru al Uniunii Europene! Aceasta în mod sigur nu este calea europeană pe care şi-o doreşte acest popor! Fac aşadar apel la rolul de mediator pe care vi-l conferă Constituţia în calitatea dumneavoastră de preşedinte al tuturor românilor. Vă solicit să interveniţi imediat pentru înlăturarea acestui abuz de neîngăduit! Vă solicit să cereţi Guvernului să slujească interesul public, nu interesul de partid! Vă solicit să restabiliţi echilibrul în societatea noastră care a fost prea mult timp divizată de ostilitatea, ranchiuna şi agresivitatea discursului politic din ultimii ani electorali”, adaugă liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu menţionează că „nu mai este timp de confruntări politice”.

Suntem în plină criză sanitară, iar la orizont se anunţă o criză economică de proporţii. Mai mult decât oricând este nevoie de înţelepciune, de echilibru, de conlucrare şi de echitate socială. În numele comunităţilor locale care nu au primit niciun leu sau doar sume jignitoare vă cer să fiţi preşedintele tuturor românilor! În numele milioanelor de concetăţeni pedepsiţi în mod nedrept de acest Guvern iresponsabil, vă cer să fiţi român! În numele miilor de copii şterşi de pe lista Guvernului PNL cu repartizarea fondurilor publice vă cer să fiţi om”, conchide preşedintele PSD.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza