Se amână alegerile locale! Mandatele actualilor aleși vor fi prelungite

Se amână alegerile locale! Mandatele actualilor aleși vor fi prelungite

Alegerile locale se amână. Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat la începutul ședinței de guvern că au fost pregătite prevederile în baza cărora vor fi prelungite mandatele aleșilor locali, dar nu mai târziu de 31 decembrie.

Este evident că în această situație de criză nu se pot desfășura activități specifice campaniei electorale și că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic, conform Radio Cluj.

Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul de Interne și Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației au inițiat un proiect de ordonanță de urgență de prelungire a mandatelor aleșilor locali până nu mai târziu de 31 decembrie.

În același timp, ținând cont de actualul context epidemiologic și de criză, ținând cont și de decretul președintelui României privind starea de urgență, inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor și desfășurarea acestor alegeri doresc cele trei instituții să fie simplificate.

Adică partidele politice și candidații pentru funcțiile din administrația publică locală să prezinte o singură listă de susținători și de asemenea să fie nevoie să se depună un număr minim de 25.000 de semnături, dintre care 500 de alegători din fiecare județ și 1.000 de alegători din municipiul București.

 

Comenteaza