Exclusiv Luptă dură pentru şefia PSD Cluj: "vechea gardă" vs "oamenii lui Alexa". Cum se fac jocurile

Luptă dură pentru şefia PSD Cluj: "vechea gardă" vs "oamenii lui Alexa". Cum se fac jocurile

Schimbarea lui Liviu Alexa din funcţia de preşedinte a declanşat un lanţ de evenimente care se va finaliza cu alegeri interne pentru şefia organizaţiei social-democrate de la Cluj. Se vor confrunta reprezentanții establishment-ului cu oamenii grupați în jurul lui Alexa.

Doi candidaţi se vor duela pentru şefia PSD Cluj. Este vorba despre deputatul Cornel Itu, reprezentant al "vechii gărzi" din partid, susţinut, spun sursele ZIUA de CLUJ, de deputatul Horia Nasra și de o bună parte din actualii primari, şi Liviu Alexa, susținut de Adrian Mlădinoiu, Mihai Mocanu şi Anca Ciubăncan.

Cornel Itu a confirmat, pentru ZIUA de CLUJ, că ia în calcul această variantă, dar s-a ferit să dea un răspuns direct. "Analizez această posibilitate, mă voi consulta şi cu colegii de partid şi apoi voi lua o decizie".

Liviu Alexa şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia organizației prin pagina de Facebook PSD Cluj, marţi, la scurt timp după ce președintele Marcel Ciolacu a anunțat că acesta a fost înlocuit de la şefia filialei de Gheorghe Şimon. "Până una-alta, la alegerile ce urmează să aibă loc voi candida negreşit, alături de echipa mea, compusă din Adrian Mlădinoiu, Mihai Mocanu şi Anca Ciubăncan", a declarat Liviu Alexa.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv (CEX), că a hotărât înlocuirea lui Liviu Alexa din funcţia de preşedinte interimar al PSD Cluj cu deputatul de Maramureş Gheorghe Şimon, care va coordona organizaţia până la organizarea de alegeri interne. Liderul social-democrat de la București a explicat decizia sa într-o intervenţie la B1 TV.

"Şeful de organizaţie (Liviu Alexa, n. red.) a fost schimbat pentru că există nişte tensiuni în respectiva organizaţie. A fost numit alt preşedinte interimar; nu am schimbat un şef ales democratic de organizaţie. Am schimbat un preşedinte de organizaţie care a fost ales de colegii mei din CEX. Nu am intrat cu bocancii în democraţia partidului. Am numit un nou şef interimar, pentru a pregăti în judeţul Cluj nişte alegeri corecte", a afirmat Ciolacu.

Comenteaza