Punct de prim-ajutor SMURD pentru zona turistică Beliş-Mărişel

Punct de prim-ajutor SMURD pentru zona turistică Beliş-Mărişel
| Foto: Facebook/Partiile Marisel

Numărul turiştilor care vin în zona de munte a Clujului a generat nevoia înfiinţării unui punct de prim-ajutor SMURD care să deservească localităţile Beliş, Mărişel, Măguri Răcătău, Râşca şi Mărgău.

"Recent, în partea vestică a zonei montane a Apusenilor din judeţul Cluj au fost inaugurate mai multe pârtii de schi, în localitatea Mărişel. Numărul de turişti a crescut exponenţial atât iarna cât şi vara, localităţile Beliş, Mărişel, Măguri Răcătău, Râşca, Mărgău fiind destinaţii de vacanţă pentru numeroşi turişti în toate anotimpurile", susține parlamentarul PSD Horia Nasra.

Acesta i-a solicitat ministrului de Interne Marcel Ion Vela să ia în considerare crearea unui punct de prim-ajutor SMURD Beliş-Mărişel.

"Suprafaţa celor cinci comune este una semnificativă, aceasta întinzându-se pe aproximativ 10% din suprafaţa judeţului Cluj, prin urmare, având în vedere terenul accidentat, pericolele specifice generate de zona de munte, numărul ridicat de turişti şi suprafaţa imensă, consider că stabilirea unui punct de prim-ajutor SMURD Beliş-Mărişel este imperios necesar", și-a motivat deputatul solicitarea.

Pe aceleași considerente, în anul 2010 a fost înfiinţat un punct de prim-ajutor SMURD în localitatea Băişoara.

Comenteaza