Se clatină scaunele în Guvernul Dăncilă. Pleacă miniștrii "invizibili", rămân cei care nu au ieșit din "litera" programului de guvernare

Se clatină scaunele în Guvernul Dăncilă. Pleacă miniștrii "invizibili", rămân cei care nu au ieșit din "litera" programului de guvernare

Evaluarea miniştrilor social-democraţi va fi făcută după două criterii: performanța ministerială (a se citi "obediența față de Liviu Dragnea") şi vizibilitatea.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat vineri, că evaluarea miniştrilor social-democraţi va fi făcută după două criterii, liderul judeţean fiind de părere că unul dintre acestea va fi ”imaginea” membrilor Guvernului.

„În ceea ce priveşte evaluarea care urmează să fie făcută <toamna, când se numără bobocii>, cred că vor fi avute în vedere două criterii. Unu: performanţa intrinsecă a persoanei respective care deţine portofoliul, adică şi-a dus la îndeplinire atribuţiile în ceea ce priveşte măsurile din programul de guvernare. Şi al doilea lucru care va determina o evaluare pozitivă sau negativă va fi imaginea şi felul în care a reuşit să comunice lucrurile pe care le-a făcut, felul în care a reuşit să susţină Guvernul în perioada supusă evaluării. În principiu, probabil că cei care vor avea puncte suficiente la evaluarea aceasta vor rămâne în Guvern în continuare, iar cei care sunt deficitari vor fi remaniaţi”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, întrebat despre analiza activităţii guvernamentale care va avea loc în partid.

Liderul judeţean social-democrat a adăugat că unele ministere nu au reuşit să „străpungă bariera de vizibilitate”.

„Dacă luăm în discuţie activitatea ministerelor, vom vedea că unele ministere sunt prezente în permanenţă în media, în dezbaterea publică, indiferent de criticile care sunt lansate, în timp ce altele poate că chiar acolo unde a fost o activitate susţinută nu reuşesc să străpungă bariera aceasta de vizibilitate şi din punctul acesta de vedere cred că responsabilii principali sunt miniştrii care deţin portofoliile respective”, a precizat Buzatu.

Potrivit acestuia, un ministru trebuie să-şi prezinte public activitatea chiar dacă este „competent şi metodic”.

„Orice prezenţă publică îl solicită pe ministru să explice ce s-a întâmplat, ce a făcut în perioada anterioară. Şi dacă evită sau ocoleşte aceste prezenţe, este clar că aici comunicarea e foarte slabă, e defectuoasă, chiar dacă omul este competent şi metodic şi lucrează la minister”, a mai spus Buzatu.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi, în Parlament, întrebat de viitoarea remaniere anunţată de PSD, că el şi-a atins „la zi, la virgulă” măsurile din programul de guvernare. „Eu îmi evaluez activitatea în funcţie de indicatorii pe care i-am avut în programul de guvernare pe care i-am realizat la zi, la virgulă”, a menţionat ministrul Agriculturii.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, referitor la o posibilă remaniere guvernamentală, că este foarte bine că se face o analiză în fiecare minister, precizând că el nu are de ce să se teamă. "Nu am de ce să mă tem. Este foarte bine că se face o analiză, este foarte normal să se facă o analiză la fiecare minister în parte, pentru fiecare ministru în parte. Teamă să îmi fie, nu", a declarat, luni, Eugen Teodorovici, la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, pe 21 septembrie, că după referendumul pentru familie din 6-7 octombrie va fi o şedinţă Comitetului Executiv Naţional PSD în care se va discuta remanierea, precizând că un ministru care nu are calitate de bun comunicator nu trebuie să rămână în Guvern.

Comenteaza