Video Se clatină scaunul ministrului Daea? Daniel Buda: „Nu putem face agricultură doar mergând prin piețe”

Se clatină scaunul ministrului Daea? Daniel Buda: „Nu putem face agricultură doar mergând prin piețe”

Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii, după gestionarea proastă a crizei fermierilor români, conform surselor politice. Ministrului i se reproşează că a trimis cu întârziere date Comisiei Europene despre situaţia creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe teritoriul țării noastre.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda, care este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare regională (AGRI), a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre problemele cu care se confruntă fermierii români.

Am cerut Comisiei Europene să vină cu compensații financiare pentru fermierii din România care au suferit pierderi de venit urmare a războiului din Ucraina. Din informațiile pe care le avem se pare că în România au rămas aproximativ 3 milioane de tone de cereale scoase din Ucraina și ar fi generat pierderi de 3 miliarde de euro.

Problema este că România ar putea primi cele mai mici compensații plecând de la informațiile comunicate de Ministerul Agriculturii către Comisia Europeană. Nu știm care sunt pierderile din Polonia sau Bulgaria. Doar ministrul Agriculturii știe pentru că el a participat la Consiliul de Miniștri de la Bruxelles.

O altă problemă care se întâmplă în România este că foarte mulți fermieri merg să-și ducă animalele la abator pe motiv că nu au furaje pentru acestea. Pe de altă parte, noi ne plângem că avem prea multe furaje ieftine. Ceva nu se leagă. Este o problemă a ministerului Agriculturii. Trebuie găsite soluții pentru acești fermieri. 

Eu nu vreau să arunc cu pietre în ministerul Agriculturii sau în ministru, dar trebuie să vină cu măsuri concrete pentru sprijinirea fermierilor. Ceva se întâmplă la minister și ar trebui să iasă în față să lămurească lucrurile. Nu putem să facem agricultură doar mergând prin piețe și cumpărând tot felul de produse sprijinind fermierii. Trebuie să ne concentrăm și pe problemele mai consistente și să venim cu soluții”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza