Se decuplează România de Bulgaria pentru a intra în Schengen? Ce a declarat Iohannis la Bruxelles

Se decuplează România de Bulgaria pentru a intra în Schengen? Ce a declarat Iohannis la Bruxelles
| Foto: Facebook.com/klausiohannis

S-a vorbit în ultima perioadă despre o posibilă decuplare a României și Bulgariei în dosarul pentru aderarea la Spațiul Schengen. Chiar premierul Marcel Ciolacu a precizat că acest lucru ar putea fi posibil în perioada următoare.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat, miercuri, în Belgia, dacă vor continua negocierile diplomatice pentru aderarea la spaţiul Schengen şi la ce să ne aşteptăm, precum şi cum comentează declaraţiile premierului Ciolacu făcute pentru „Bloomberg” potrivit cărora este cazul să luăm în calcul şi o eventuală separare de bulgari.

„Negocierile pentru aderare României continuă şi nu continuă, ca să zic aşa, la un nivel mic, ci toţi suntem foarte implicaţi, toţi căutăm să convingem în special partea austriacă, care se ştie că este foarte reticentă în continuare în această speţă”, a răspuns preşedintele.

Potrivit lui Iohannis, se continuă pe toate planurile şi se discută mai degrabă informal decât formal variantele de cum se poate continua.

„Nu este foarte complicat de văzut că există puţine variante: ori intrăm România şi Bulgaria, ori nu intră niciunul, ori intră unul şi celălalt nu. Sunt variante, sigur, teoretice şi vreau să subliniez din capul locului că de departe, repet, de departe, cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen şi spre asta converg toate negocierile şi toate încercările de a convinge pe cei care încă sunt reticenţi în această chestiune”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, miercuri, vizita în Belgia, fiind primit de premierul belgian Alexander de Croo, la sediul guvernului.

Comenteaza