Se reîntorc în PSD primarii din Turda și Dej?! Cum comentează Alin Tișe „bârfele” clujene

Se reîntorc în PSD primarii din Turda și Dej?! Cum comentează Alin Tișe „bârfele” clujene
| Foto: colaj ZIUA de CLUJ

În ultimele zile, au apărut în spațiul public clujean zvonuri legate de o posibilă revenire în PSD a actualilor edili liberali din Turda - Cristian Matei și Dej - Costan Morar.

Informațiile apar în contextul alegerilor locale de anul viitor. Amintim, atât Cristian Matei, cât și Costan Morar, și-au adjudecat actualele mandate de primari candidând din partea Partidului Național Liberal, după ce, inițial, au fost în tabăra pesediștilor clujeni.

Motivele unor astfel de mutări controversate ar putea ține de finanțările pe programul „Anghel Saligny”, unde este evident că lucrurile în teritoriu nu stau atât de roz pe cum vor cei din administrația centrală să arate, dar și de faptul că Guvernul este acum condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, iar alegerile locale din 2024 vor fi organizate avându-i pe social-democrați la putere.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pentru a comenta zvonurile apărute în spațiul public.

Am încredere în cei doi, la fel cum am încredere în toți primarii noștri din județ, cu care am parteneriate corecte și loiale. Domnul Cristi Matei și domnul Morar Costan sunt doi oameni de caracter și onoare. Aceste zvonuri fac parte din tehnicile specifice apropierii campaniei electorale. Eu nu cred că cei doi primari, parteneri de ai mei, vor pleca la alt partid. Și nici ceilalți primari din județ. Vom rămâne cu toții în echipă și vom continua împreună dezvoltarea județului”, a transmis, pentru ZIUA de CLUJ, Alin Tișe.

Cristian Matei este primar în Turda din anul 2016, fiind candidat al PSD. În 2019, a fost exclus din partid pe motiv de „repetate abateri”, iar în 2020 a candidat sub egida PNL, atunci când și-a adjudecat cel de-al doilea mandat.

Costan Morar a caștigat 3 rânduri de alegeri la Dej ca și candidat social-democrat: 2008, 2012 și 2016. În vara anului 2020, a anunțat că va candida la primăria municipiului din partea PNL. A câștigat alegerile cu peste 50% din voturi.

Comenteaza