Securitatea maximă pentru buletinele de vot şi ştampilele electorale din Cluj VIDEO

Securitatea maximă pentru buletinele de vot şi ştampilele electorale din Cluj VIDEO
Securitatea maximă pentru buletinele de vot şi ştampilele electorale din Cluj. Sacii cu materialele pentru alegerile europarlamentarede duminică au fost scoşi astăzi din imprimerie şi transportaţi cu autobuze spre primăriile din judeţ. Totul sub atenta supraveghere a jandarmilor.

Dis de dimineaţă, autobuzele au parcat la poarta Imprimeriei Ardealul pentru a fi încărcate cu buletinele de vot. Acestea au luat drumul primăriilor din judeţ, de unde vor fi preluate de preşedinţii secţiilor de votare. Prefectul de Cluj a dat indicaţii la încărcarea sacilor cu bultetinele de vot în autobuze.

La operaţiune au asistat mai mulţi jandarmi. De asemenea, în fiecare autobuz, pe tot drumul s-a aflat şi un reprezentant al jandarmeriei române.

"Jandarmii nu au lipsit si nu intra nimeni. In autobuz vot fi jandarmi, vor insotii pachetele, oameni de-ai nostri pana la predare. Nu se deplaseaza niciun sac, niciun afis fara sa fie in prezenta jandarmilor. Nu se mai poate intampla nimic la vot, nu se pot frauda alegerile in niciun fel. stiti bine cate suspiciunu existau in alte vremuri ca nu stiu ce buletine luate duse", a declarat Gheorghe Vuscan, prefectul Clujului.

Pe lângă buletine de vot şi ştampile, fiecare secţie de votare a primit şi un afiş anti-fraudă.

Materialele pentru alegeri au ajuns la primării, de unde vor fi preluate de preşedinţii secţiilor de votare în cursul zilei de mâine. Tot mâine, între orele 18-20 se vor prelua cererile pentru urna mobilă. Urnele de vot se vor deschide duminică, la ora 7.

 

Comenteaza