Update Ședinţă programată pentru prezentarea moțiunii de cenzură. Participă și PSD

Ședinţă programată pentru prezentarea moțiunii de cenzură. Participă și PSD

Plenul Parlamentului se întrunește, joi, convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, pentru prezentarea moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR, inițiată împotriva Guvernului Cîțu.

UPDATE: Birourile Permanente reunite au decis că moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR va fi citită joi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului.

UDMR a propus ca dezbaterea şi votarea moțiunii să aibă loc după decizia CCR, propunere susținută și de PSD.

______________________________

PSD va participa la ședința conducerii Parlamentului, după ce a boicotat-o de cinci ori prin absență astfel încă nu a existat cvorum de ședință pentru a fi adoptat caledarul moțiunii de cenzură, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

În ședința birourilor permanente ale celor două camere de joi dimineață, parlamentarii ar trebui să stabilească odinea de zi a şedinţei plenului Camerei Deputaţilor şi Senatului, convocat pentru ora 16.00, pentru citirea moţiunii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că a luat decizia, împreună cu preşedintele Senatului, de a convoca plenul Camerelor reunite, menţionând că este o obligaţie constituţională.

„Am luat decizia astăzi de a convoca plenul Camerelor reunite, împreună cu preşedintele Senatului. Vreau să fac câteva precizări, ca să fiu foarte bine înţeles: convocarea făcută de preşedinţii celor două Camere nu cuprinde ordinea de zi, nu este regulamentar ca preşedinţii, când fac convocarea plenului Camerelor reunite, să stabilească propunerea de ordine de zi. Pentru stabilirea proiectului ordinii de zi, vom convoca Birourile permanente reunite, care, în conformitate cu prevederile articolului 15 din regulamentul şedinţelor comune, au acest atribut de a stabili proiectul ordinii de zi. Este o obligaţie constituţională a preşedinţilor celor două Camere aceea de a convoca plenul pentru a permite respectarea Constituţiei”, a declarat Ludovic Orban.

Comenteaza