Șeful PSD Cluj, despre plecările din partid: "Ponta ar fi un excelent coleg pentru Cioloș"

Șeful PSD Cluj, despre plecările din partid: "Ponta ar fi un excelent coleg pentru Cioloș"

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a reacţionat în legătură cu plecările din partid, considerând că nu este nimic spectaculos că mai mulţi membri au ales să îmbrace altă haină politică. El spune însă că Victor Ponta ar fi un excelent partener de platformă politică cu Dacian Cioloş, deoarece are idei uşor liberale.

”PSD este cel mai important brand politic din România. În PSD se înscriu zilnic oameni, pe de altă parte uneori şi pleacă. Nu e nimic spectaculos că doi, trei sau şapte membri mai gauche caviar au ales să îmbrace altă haină politică. Bineînţeles, ştiam de câţiva ani, că dl. Ponta nu a votat candidaţii PSD la prezidenţiale, că dumnealui are idei uşor liberale. Ar fi un excelent partener de platformă politică cu Dacian Cioloş”, a spus Nasra.

Liderii locali PSD au reacţionat, după plecările din ultimele zile spre partidul lui Victor Ponta, acuzând că Pro România este ambiţia limitată a fostului premier şi că acesta a plecat la rândul său la recomandarea "unor forţe oculte". Printre cei care au ales Pro România sunt şi trei foşti miniştri.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că noua formaţiune condusă de Victor Ponta, Pro România, este ambiţia fostului lider al PSD care se manifestă la un om care nu poate fi altceva decât şef şi care a demisionat la sugestia unor forţe oculte. Cât priveşte plecările din partid, le cataloghează drept meschine.

”Motivele plecării unor colegi din PSD sunt destul de meschine. Pe de-o parte vizează o poziţie fruntaşă pe listele viitoare ale alegerilor pentru PE sau Parlamentul României, iar pe de altă parte sunt anumite legături de prietenie dintre Victor Ponta şi unii dintre cei care au decis să îl urmeze. Pro România este o ambiţie destul de limitată a fostului lider al PSD care se manifestă la un om care nu poate fi altceva decât şef”, a spus Buzatu.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, spune că Mihai Tudose va rămâne alături de colegii săi. ”Tudose e membru vechi în PSD, iar la maturitatea şi experienţa lui politică nu cred că va părăsi familia PSD pentru alt proiect”, a spus Dîrzu, comentând informaţiile potrivit cărora fostul premier ar putea să se alăture formaţiunii lui Ponta.

Întrebat cum comentează plecările unor importanţi membri ai PSD, Ioan Dîrzu a spus: ”Parlamentarii PSD Alba rămân consecvenţi în proiectul alături de PSD. Nu vom avea probleme, nu vom avea de suferit din cauza câtorva plecări. PSD îşi va respecta în continuare promisiunile faţă de electorat şi îşi va duce la îndeplinire programul de guvernare”.

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, le transmite deputaţilor şi foştilor miniştri care au demisionat că partidul poate pierde un om, cinci sau zece oameni, dar sunt mult mai mulţi cei care le vor lua locul.

”Apreciez mesajele de solidaritate şi unitate primite în ultimele zile din partea membrilor PSD şi a maramureşenilor, care ne roagă să rămânem puternici împotriva tuturor atacurilor sau a dezertărilor din partid. Cei care au trădat partidul şi votul oamenilor din decembrie 2016, uită toate discuţiile purtate în aceşti ani. Mulţi dintre cei care azi au plecat, spuneau ieri că PSD este cel mai puternic partid din România şi nu poate fi distrus decât din interior".

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, spune că acţiunile lui Ponta împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, se vor întoarce tot împotriva fostului premier. "Partidul din care fostul premier face parte acum încearcă să intre pe eşichierul politic şi să ţină prima pagină a ziarelor, de aceea creează foarte multe subiecte de presă, multe dintre ele “fake”-uri. Fals este şi faptul că din organizaţia PSD Gorj vor pleca parlamentari şi primari, însă trădătorii şi oportuniştii au plecat deja", a declarat senatorul Cârciumaru.

”Este o atitudine ruşinoasă a tuturor celor care au plecat de la PSD, pentru că au ieşit parlamentari pentru că au muncit colegii noştri din PSD pentru ei şi acum au plecat. Să fie sănătoşi, dar e ruşinos ceea ce au făcut ei. Mă refer la parlamentarii care au plecat. De la Mehedinţi nu va pleca niciun parlamentar, vă garantez”, a declaratpreşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu.

“Organizaţia PSD Braşov nu trădează şi nu îşi dezamăgeşte electoratul! Rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii”, a declarat preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca.

În ultimele zile mai multe persoane au demisionat din PSD alegând formaţiunea lui Victor Ponta, Pro România. Printre demisionari se află şi trei foşti miniştri din guvernele PSD: fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu (guvernul Ponta 2) şi Augustin Jianu, fost ministru al Comunicaţiilor (guvernul Grindeanu), Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului (cabinetul Tudose).

Deputaţii Cătălin Nechifor şi Ion Tabugan au anunţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că au demisionat din PSD, respectiv PMP, ei alăturându-se partidului condus de Victor Ponta şi Daniel Constantin. În aceeaşi zi, deputatul PSD, Marilena-Emilia Meiroşu a anunţat, în plenul Camerei Deputaţilor, demisia din grupul parlamentar social-democrat. A urmat deputatul PSD, Gabriela Podaşcă, care pleacă la Pro România.

Comenteaza