Senatorul Alexandru Cordoş cere demisia guvernului pentru absorbţia scăzută a fondurile UE

Senatorul Alexandru Cordoş cere demisia guvernului pentru absorbţia scăzută a fondurile UE
Senatorul PSD clujean Alexandru Cordoş consideră că "minciuna Guvernului" privind absorbţia fondurilor europene are o singură soluţie, şi anume demisia, în condiţiile în care rata de absorbţie este de doar 3%, aşa cum reiese dintr-o scrisoare a preşedintelui Comisiei Europene adresată premierului Emil Boc.

Senatorul Cordoş afirmă, într-un comunicat de presă transmis vineri, că, după ce anul trecut Guvernul Boc a tăiat salarii şi ajutoare sociale motivând că ţara nu are bani, se constată că "miliardele de euro zac la Comisia Europeană", iar România va pierde banii din cauza "incompetenţei" guvernanţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Scrisoarea din 13 iulie a preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, către premierul Emil Boc dezvăluie realitatea crudă a laudelor deşarte cu care se împăunează premierul: «Comisia rămâne foarte preocupată de nivelul foarte scăzut al absorbţiei financiare, ce a atins doar 3 la sută». Dacă luăm în considerare faptul că Barroso este coleg de familie politică cu cei din PDL şi nu ar avea de ce să falsifice realitatea în defavoarea supuşilor domnului Băsescu, atunci minciuna Guvernului care ne spune un alt procent, de patru ori mai mare, nu are decât o singură soluţie - demisia. După ce anul trecut Guvernul Boc a tăiat salarii, a pus CAS la amărâtele de pensii, a tăiat ajutoare sociale motivând că ţara nu are bani, constatăm cu stupoare că miliardele de euro zac la CE şi îi vom pierde din cauza acestor incompetenţi", se arată în documentul citat.

Senatorul social-democrat se întreabă dacă, după scrisoarea şefului CE, ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, mai poate susţine că absorbţia fondurilor europene a ajuns la 17 la sută.

Comenteaza