Senatorul Vasile Dâncu, despre o coaliție PNL-PSD: „Dacă vor face un efort şi peneliştii, se poate guverna”

Senatorul Vasile Dâncu, despre o coaliție PNL-PSD: „Dacă vor face un efort şi peneliştii, se poate guverna”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD declarat, joi, la Parlament, înainte de întâlnirea social-democraților cu liberalii, pentru negocierea unei majorităţi parlamentare, că PSD-ul ar trebui să dea premierul.

Senatorul PSD de Cluj a precizat că la întâlnirea cu cei de la PNL se va discuta despre chestiuni de compatibilitate, generale, care ţin de programul de guvernare şi a arătat că formaţiunea trebuie să dea premierul. 

Întrebat dacă PSD ar trebui să guverneze cu PNL, Dâncu a spus că, dacă vor face un efort şi peneliştii, se poate guverna”.

Parlamentarul clujean nu a dorit să comenteze nici varianta în care nu va fi nominalizat un premier de la PSD. ”Este e o chestiune de negociere, nu este un proiect pe care să îl faci înainte”.

Despre afirmaţiile anterioare potrivit cărora PSD nu ar trebui să vină cu o propunere de premier, Dâncu a spus că afirmaţia sa a fost făcută în condiţiile din acel moment, când era vorba de o guvernare minoritară. ”S-a schimbat de atunci situaţia, s-a schimbat aritmetica parlamentară, PNL a pierdut voturi”, a spus senatorul clujean.

Social-democratul nu a dorit să precizeze dacă doreşte să facă parte dintr-un viitor Executiv PNL-PSD. ”Nu am vorbit despre portofolii”, a arătat Dâncu.

Comenteaza