Seplecan a ajuns, în sfârşit, preşedinte cu acte în regulă

Seplecan a ajuns, în sfârşit, preşedinte cu acte în regulă
Mihai Seplecan a obţinut, în sfârşit, o funcţie de preşedinte pe care nu i-o mai poate contesta şi suspenda nimeni. Tot cu titlu interimar, e adevărat, Seplecan a fost numit în funcţia de preşedinte executiv al PNL Cluj, al doilea la comandă după preşedintele Marius Nicoară.

Conform protocolului dintre PNL şi PDL, în perioada de tranziţie până la fuziunea juridică a celor două formaţiuni, alianţa va avea, la toate nivelurile, conduceri bicefale, prin contopirea structurilor fiecărei organizaţii. Pentru păstrarea echilibrului între cele două tabere şi pentru a nu crea nemulţumiri prin desfiinţarea unor funcţii de conducere, s-a decis ca formaţiunea cu structura de conducere mai puţin numerică să şi-o completeze copiind structura mai numeroasă a partenerilor. La Cluj, cea mai stufoasă structură de conducere aparţine democrat-liberalilor, drept urmare, PNL Cluj şi-a format un Birou Politic Teritorial (BPT) interimar (urmare a dizolvării vechii structuri, tot interimare, conduse de Horea Uioreanu) umflat cu pompa cum n-a mai avut vreodată în istoria sa de după 1989, format din 56 de persoane plus cinci supleanţi. Chiar Marius Nicoară, co-refondator al PNL Cluj a admis că nu-şi aminteşte ca organizaţia judeţeană să mai fi avut o structură de conducere de asemenea dimensiuni.

Preşedinte al noului BPT interimar este vicepreşedintele PNL, senatorul Marius Nicoară, în vreme ce, aşa cum spuneam, Mihai Seplecan devine omologul lui Alin Tişe din structura în oglindă a PDL, ca preşedinte executiv, funcţie inexistentă, până acum în statutul PNL. Liberalii vor avea cinci prim-vicepreşedinţi: deputatul Adrian Oros, consilierul local Dan Tarcea, consilierul judeţean Marius Mânzat, viceprimarul de Câmpia-Turzii, Dorin Lojigan şi preşedintele PNL Gherla Iuliu Sânmărtean. Mircea Abrudean va fi noul secretar general, avându-i ca adjuncţi pe Zoltan Coroian, Bogdan Coste şi Sabin Sărmaş. Noul BPT al PNL Cluj va mai avea nu mai puţin de 21 de vicepreşedinţi, tot atâţia secretari executivi, un trezorier, Ionuţ Moldovan, un preşedinte al comisiei pentru statut şi litigii, în persoana fostului subprefect Mihnea Iuoraş, un cenzor, Filimon Boerean şi şase membri supleanţi.

Deşi, conform statutului PNL parlamentarii şi europarlamentarii sunt membri de drept ai BPT, europarlamentarul disident Norica Nicolai, membră a organizaţiei PNL Floreşti, nu figurează în structura noului for de conducere interimar validat de conducerea centrală a partidului. „Într-adevăr, conform statutului, doamna Norica Nicolai este membru de drept al biroului. Eu am încercat s-o contactez din acest motiv, dar n-am dat de dânsa. Probabil e plecată din ţară în concediu, pentru că pe telefonul mobil mi-a intrat o voce de robot într-o limbă străină", a explicat Nicoară.

Noul BPT al PNL se va întruni în premieră în şedinţă joi. Două vor fi punctele principale de pe ordinea de zi. „Voi cere biroului delegare pentru a semna, așa cum am promis, documentul necesar membrului PSD care urmează să ocupe locul vacant din consiliul judeţean. Până acum n-am putut face acest lucru, pentru că eram preşedinte interimar, dar nu aveam un birou care să-mi dea delegarea de a semna documentul respectiv", a explicat Nicoară. Cu aceeaşi ocazie, va fi validat şi noul Birou Politic Municipal interimar al PNL Cluj-Napoca, urmare a dizolvării vechiului birou condus de consilierul judeţean Ioan Petran, car va fi condus de consilierul local Dan Tarcea.

Imediat după această şedinţă, în aceeaşi zi, va avea loc prima şedinţă comună a birourilor judeţene reunite ale PNL şi PDL Cluj pentru a stabili planul de colectare a semnăturilor necesare candidaturii lui Klaus Iohannis la preşedinţie. „De la Bucureşti am primit, ca normă de realizat, 65.000 de semnături, dar noi apreciem că vom putea aduna 71-72.000", a precizat Nicoară. El a mai precizat că e puţin probabil să se mai organizeze alegeri interne în PNL înaintea alegerilor care vor avea loc în marele PNL după validarea înfiinţării acestuia de către instanţa de judecată. „Nu vom mai face alegeri până se va înfiinţa noul partid prin fuziune, aşa că cele două structuri de conducere interimare vor rămâne aşa până în 2017", a precizat Nicoară. Drept urmare, Mihai Seplecan are garantaţi minim doi ani şi jumătate în funcţia de preşedinte executiv al PNL Cluj.

Nicoară îl laudă pe Seplecan: „Ca să fii bun manager nu trebuie să fii cel mai bun profesor"

Ascensiunea lui Seplecan la conducerea judeţului tocmai a fost contestată pentru a doua oară la Instituţia Prefectului. Cu toate acestea, fostul şef al judeţului apreciază că tânărul său coleg are toate calităţile necesare unei asemenea funcţii. „Mihai Seplecan are experienţă suficientă la consiliul judeţean. Patru ani a fost consilierul meu, cât timp am fost preşedinte al instituţiei, apoi a adunat două mandate de consilier judeţean. Totul e să se înconjoare de profesionişti şi să nu se uite ce carnet de partid au, aşa cum a făcut şi eu. Seplecan e un om muncitor, care, vedeţi, toată ziua e pe teren, încercând să deblocheze proiecte blocate de ani întregi. Ca să fii un bun manager nu trebuie să fii cel mai bun profesor, trebuie să ai capacitatea şi voinţa de a munci şi Seplecan le are", a spus Nicoară.

 

Etichete
Comenteaza