Seplecan, audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Seplecan, audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a fost audiat miercuri la instanţa supremă, după ce a contestat o decizie a Parchetului General.

Mihai Seplecan a fost audiat după ce a făcut plângere împotriva deciziei procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au casat dosarul penal de abuz în serviciu deschis pe numele premierului Victor Ponta. Seplecan l-a acuzat pe premier că nu a organizat alegeri pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj la termenul prevăzut de lege, de 90 de zile de la vacantarea postului.

Judecătorul care a condus audierile va decide dacă este oportună sau nu retrimiterea la Parchetul General a dosarului de abuz în funcție deschis împotriva șefului Guvernului pentru completarea urmăririi penale, administrarea de probe noi sau suplimentare. Am cerut să se depună la dosar stenogramele ședințelor de guvern în care s-a luat hotărârea de eludare a prevederilor legii, precum și audierea primului ministru.(...) Aștept cu încredere ca instanța să se pronunțe, hotărârea judecătorului rămânând în pronunțare. Deja există trei decizii a trei instanţe diferite din România: Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că guvernul condus de Victor Viorel Ponta nu a respectat legea în mod intenţionat. Reamintesc faptul că în motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a decis că este vorba de "un exces de putere" din partea Guvernului", a afirmat copreşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan.

Politicianul liberal declară că a ales să caute justiţie mai departe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că a considerat că decizia de casare a dosarului deschis pe numele premierului ar fi un „abuz al procurorilor conduşi de către colegul de facultate al premierului în favoarea acestuia și în defavoarea interesului legii".

Mihai Seplecan mai spune că, deşi între timp, pe o lege nouă, a ajuns președinte al CJ Cluj, acest fapt nu are nici o legătură cu „abuzul de putere exercitat de către premierul Victor Ponta în momentul în care a refuzat să organizeze la timp alegerile parţiale locale şi parlamentare".

 

 

Comenteaza