Seplecan, despre cei 14.000 lei de pe caietul lui Uioreanu: „Nu i-am dat şpagă”

Seplecan, despre cei 14.000 lei de pe caietul lui Uioreanu: „Nu i-am dat şpagă”
În cadrul matinalului Realitatea FM, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan, a explicat cum stă treaba cu cei 14.000 lei, prin care era prezent pe lista de şpăgi primite a lui Uioreanu.

În celebrul document electronic în care preşedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, îşi nota banii primiţi şpagă, apărea şi numele lui Seplecan, cu suma de 14.000 lei. De pe listă, doar în dreptul numelui său apăreau facturile şi chitanţele care arată pentru ce au fost cheltuiţi banii. Noul vicepreşedinte cu atribuţii delegate de preşedinte a precizat că banii nu reprezintă nicio şpagă pe care i-ar fi oferit-o lui Uioreanu.

„Dacă aţi observat un singur lucru, scria „Seplecan: facturi şi chitanţe", adică a fost acoperită acea sumă prin chitanţe şi facturi. Au fost bani pentru campanie electorală, pentru materiale, pixuri, brichete, găleţi, afişe, emisiuni radio, tv, iar eu eram singurul de pe listă cu facturi şi chitanţe", a explicat Seplecan.

Preşedintele interimar al CJ Cluj nu doreşte să spună dacă cei 14.000 lei au fost oferiţi din bani personali sau nu, menţionând că va justifica suma doar dacă va fi chemat de către DNA.

„Dacă vă uitaţi în declaraţiile mele de avere, lumea mă judecă că am fost director la Hidroserv, că am câştigat 80 de milioane pe lună. Deci eu cred că pot justifica acea sumă. Vă voi justifica suma dacă voi fi întrebat faţă de cineva, cândva. Am vrut să vă arăt că eu dintr-un salar jumate aş fi putut acoperi această sumă", a spus Seplecan.

Preşedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, arestat pentru luare de mită, ţinea evidenţa banilor primiţi într-un tabel, în format electronic, şi verifica împreună cu consilierul său cât mai are de luat de la oamenii de afaceri care primeau contracte pe bani publici, susţin anchetatorii.

Comenteaza