Seplecan mai stă două săptămâni în PNL

Seplecan mai stă două săptămâni în PNL
După ce, printr-un gest fără precedent în politica românească, co-preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, şi-a cerut, în mod public, scuze pentru susţinerea politică pe care i-a acordat-o lui Mihai Seplecan până l-a cocoţat în fruntea judeţului, vineri seara Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL a decis să propună Colegiului Director (CD) al organizaţiei excluderea preşedintelui consiliului judeţean din partid.

În şedinţa unui BPJ mult mai restrâns decât în urmă cu o săptămână, dar cu cvorum statutar de 63 de persoane din cei 110 membri, s-a decis practic în unanimitate, cu doar patru voturi anulate, propunerea de excludere a lui Mihai Seplecan din PNL. Conform statutului PNL decizia de excludere a unui ocupant al unei funcţii administrative sau politicie la nivel judeţean poate fi luată doar de către CD, care a fost deja convocat în 6 noiembrie. În cazul în care se va vota excluderea sa din partid, Seplecan are posibilitatea să conteste sancţiunea, decizia finală aparţinând Curţii de Arbitraj a PNL. Previzibil, el anunţă că va recurge la toate căile de atac pe care le are la dispoziţie atât în interiorul partidului, cât şi în justiţie şi, cum ne-a obişnuit în ultima vreme, lansează noi atacuri la adresa lui Marius Nicoară.

„Se pare că disperarea şi frica, în special a senatorului Marius Nicoară, e foarte mare. După ce are un dosar la Înalta Curte pentru că a condus sub influenţa alcoolului şi după ce, pentru proiectele din perioada în care a condus consiliul judeţean, au fost sesizate organele abilitate, încă un mic abuz nu strică nimănui. Dovada că disperarea e mare este că, după ce săptămâna trecută se decisese să mi se dea doar un avertisment, acum au trecut direct la excludere. Probabil i se trage domnului senator de la manelele ascultate aseară şi de la consumaţie. A început să aibă tupeu. Aştept cu mare nerăbdare şi cu foarte multă frică să fiu exclus din partid de cei care au vandalizat proiectele clujenilor şi banii publici. Aştept să mi se comunice în scris decizia de excludere, dar eu cred că domnul Daniel Buda nu va intra în acest joc murdar şi periculos al domnului Nicoară, pentru că el n-a fost la consiliul judeţean şi n-a făcut ilegalităţi acolo, pentru că e un foarte bun avocat, un foarte bun notar, a fost preşedintele comisiei juridice din Camera Deputaţilor şi nu e disperat ca domnul Nicoară.

Celor care îşi vor asuma această excludere le voi face plângere penală, iar decizia o voi ataca atât intern cât şi în contencios. Dar vă spun că e doar praf în ochi, pentru că nu pot fi exclus deoarece nu există regulament şi coduri până nu vor fi aprobate în viitorul Consiliu Naţional. După aceea vor trebui să reia procedura. Dar, atenţie, şi azunci când va exista o procedură statutară, voi avea dreptul s-o contest în interiorul partidului şi chiar şi dacă voi fi exclus definitiv, voi contesta în instanţă exact cum a făcut Axente Husar şi tot nu mă vor putea scoate din consiliul judeţean. Pe când toată acesată procedură va fi terminată, eu voi fi deja primarul municipiului Cluj-Napoca.

Prin tot acest demers Marius Nicoară trage în jos PNL şi se decredibilizează personal. De fapt, cei care fac treaba asta se autodenunţă, pentru că vor să-l scoată pe Seplecan din consiliul judeţean, ca să nu mai dea Seplecan alte acte organelor statului. Dar ghinion, eu chiar şi acum, vineri seara, sunt în birou şi citesc ce au făcut ei. Astăzi am fost pe IC-Ponor şi am văzut cum şi-au bătut joc de banii europeni. Săptămâna viitoare voi cere expertiză pe toate drumurile judeţene. Mă bucur că oamenii simpli văd disperarea lor şi ştiu că eu lupt împotriva acestei mafii care şi-a bătut joc de proiectele judeţului, de banii judeţului şi de colegii de partid. Lor le spun ceea ce va fi şi sloganul meu în campania pentru primărie: eu am venit să fac curăţenie în politică şi în administraţie. Îi mai transmit domnului Nicoară vorba doamnei Kovesi: cu cât sunt mai mult atacat, cu atât înseamnă că sunt pe drumul cel bun. Am înţeles că la şedinţa de joi a fost foarte puţină lume, majoritatea din vechiul PDL, ceea ce înseamnă că Nicoară nu mai controlează vechiul PNL, drept pentru care îi cer demisia, pentru că nu mai e capabil să-l conducă. În plus voi sesiza şi PPE despre abuzurile din organizaţia PNL Cluj", a declarat Seplecan.

Marius Nicoară a preferat un răspuns elegant. „Nu răspund la mizerii, turnătorii şi minciuni. Nu mă cobor la un asemenea nivel. Cât priveşte decizia de excludere, nu e nici un abuz. Într-adevăr, nu avem, în acest moment, regulament şi coduri, dar n-am făcut referire la ele. Propunerea de excludere a fost adoptată în baza Deciziei 11 din 18.05.2014 a Comisiei Organizatorice de Unificare - structură care conduce noul PNL până la finalizarea întregii proceduri de unificare, în 2017 - semnată de Alin Gorghiu şi Vasile Blaga, în care se spune că cel care atacă un coleg de partid sau o persoană care urmează să devină membră a PNL va fi exclus din partid. Între timp a făcut declaraţia cu UNPR, care încalcă şi art.25 din statut. Aşa că totul e perfect statutar", a precizat Nicoară.

 

Comenteaza