Sesiune extraordinară a Parlamentului. Pe agendă sunt eliminarea pensiilor speciale și asumarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi

Sesiune extraordinară a Parlamentului. Pe agendă sunt eliminarea pensiilor speciale și asumarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi

Parlamentul României se reuneşte în sesiune extraordinară, de luni și până miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale şi pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor în două tururi.

Astăzi de la ora 14.00, parlamentarii au activități în comisii, iar marți tot de la ora 14.00 este programată ședința de plen a Camerei Deputaților pentru votul la legea de eliminare a pensiilor speciale.

Potrivit hotnews.ro, proiectul PNL, avizat în decembrie în Comisia de muncă, propune eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu excepţia pensiilor militare.

Proiectul de lege a provocat proteste ale magistraților, mai multe curți de apel și tribunale din țară suspendându-și activitatea în ultima săptămână.

Miercuri, tot la ora 14.00, va avea loc ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, în care premierul Ludovic Orban vine să își assume răspunderea pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi.

PSD și UDMR au anunțat că vor iniția o moțiune de cenzură legat de acest proiect. USR, ALDE, Pro România şi PMP nu susţin moţiunea

Comenteaza