Situaţia coaliţiei la nivel local, dinamitată de o piaţă de legume, prezentată şefilor PDL şi UDMR

Situaţia coaliţiei la nivel local, dinamitată de o piaţă de legume, prezentată şefilor PDL şi UDMR
Situaţia de la Cluj, unde o piaţă volantă de legume amplasată în centrul oraşului a dinamitat coaliţia de guvernare, le-a fost prezentată astăzi preşedinţilor UDMR şi PDL chiar de preşedintele UDMR Cluj, Mate Levente, cel care a denunţat pe plan local protocolul de colaborare dintre cele două partide.

Liderul UDMR Cluj, deputatul Mate Andras Levente, spune că, în şedinţa conducerii naţionale a coaliţiei, subiectul disputei de la Cluj a fost prezent doar cu caracter formal informativ.

„Eu mi-am făcut datoria să-mi informez preşedintele (preşedintele UDMR Kelemen Hunor - n.red.) asupra situaţiei de la Cluj. La rândul său, preşedintele PDL Emil Boc - pentru că am vorbit cu el ca preşedinte de partid, nu ca premier - ştia ce s-a întâmplat şi a spus, la fel ca în declaraţia publică făcută cu o zi înainte, că trebuie să ne punem la masă şi să rezolvăm problema la Cluj", a explicat Mate.

El sugerează că şedinţa coaliţiei locale s-ar putea desfăşura mâine într-un veritabil samizdat. „Locul s-ar putea să nu-l dezvăluim presei, iar ora o vom stabili, împreună cu Daniel Buda, după ce ne vom consulta fiecare cu oamenii noştri care vor participa la întâlnire. Probabil va fi după-amiaza", a spus Mate.

UDMR a denunţat protocolul de colaborare cu PDL în Cluj-Napoca după ce primarul Sorin Apostu a anunţat că instituţia va organiza, săptămânal, pieţe volante de legume în parcarea din spatele bisericii "Sf. Mihail".

Comenteaza