Sondaj Parlamentul European: PNL, pe primul loc în preferințele alegătorilor. PSD, în cădere liberă

Dacă românii ar merge la vot în această duminică, 25.2% dintre ei ar vota Partidul Național Liberal, potrivit ultimului sondaj realizat de IMAS și preluat de Parlamentul European.

Popularitatea partidului condus de Liviu Dragnea continuă să scadă: cocial-democraţii ar strânge, duminică, doar 21,5% din voturi, la distanță de aproape patru procente de Partidul Național Liberal. Prăbuşirea PSD este una semnificativă, având în vedere că, la ultimele alegeri parlamentare, partidul a luat aproape 45%.

Sondaj preluat de Parlamentul European: PNL ocupă pe primul loc în sondaj. PSD, în cădere liberă

Pe locul trei s-ar situa Alianța 2020 USR-PLUS, cu 17,7 %, urmată de ALDE la o distanţă de 5 procente (12,7%). Pe locul cinci se clasează PRO România. Partidul condus de fostul premier Victor Ponta ar primi, duminică, 11.2 % din voturi. 

Şanse de a trece pragul electoral ar mai avea doar UDMR, care are o intenţie de vot de 5,1%, în timp ce PMP ar ieşi din cursă cu 4,7%.

Sondaj preluat de Parlamentul European: PNL ocupă pe primul loc în sondaj. PSD, în cădere liberă

Sondajul a fost realizat de IMAS pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de 18 ani și peste, în perioada 18 martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Marja de eroare este de +/- 3,1%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

Comenteaza