Sondaj alegeri europarlamentare! PSD, lider detașat / AUR peste USR

Sondaj alegeri europarlamentare! PSD, lider detașat / AUR peste USR
| Foto: euractiv.ro

Cele două partide aflate la guvernare, PSD şi PNL ar primi 52% din voturi împreună dacă duminica viitoare ar fi alegeri europarlamentare, potrivit unui sondaj Avangarde.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar obţine 31%, PNL 21, iar AUR 19%. USR ar primi 13% din voturi, SOS Şoşoacă şi UDMR câte 5%, PMP 3%, iar ProRomânia şi Forţa Dreptei câte 1%.

Potrivit sondajului, 54% dintre repondenţi sunt de acord ca premierul Marcel Ciolacu să demareze procedurile pentru ca România să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiţie pentru refuzul de a accepta România în Spaţiul Shengen. 26% se opun.

Totodată, 57% dintre români ar fi de acord ca din 2025 România să realizeze o reforma administrativ- teritorială chiar dacă acest lucru ar duce la dispariţia unor localităţi.

De asemenea, potrivit sondajului, peste 55% dintre români sunt de părere că taxarea preferenţială a sectoarelor construcţii şi IT nu ar trebui să fie menţinută.

Sondajul Avangarde a fost efectuat la comanda PSD în perioada 20-28 septembrie 2023, pe un eşantion de 994 subiecţi, prin metoda CATI. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3%.

Comenteaza