Sondaj Avangarde: Emil Boc, locul trei în topul popularității / Cota lui Iohannis s-a prăbușit

Sondaj Avangarde: Emil Boc, locul trei în topul popularității / Cota lui Iohannis s-a prăbușit
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Primarul Clujului are o cotă de popularitate de 24%, fiind depășit de doi social-democrați, deputatul Alexandru Rafila și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform rezultatelor barometrului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, scorurile obţinute ar fi - PSD-40% (faţă de 37% luna trecută), PNL - 17% (faţă de 20% luna trecută), AUR - 14%, USR - 13%, UDMR - 5%, iar PMP nu ar realiza pragul de 5% pentru intrarea în Parlament, relatează news.ro.

O altă întrebare adresată subiecţilor a avut următoarea formulare: ”În continuare vă vom citi o listă de politicieni şi personalităţi din România. Vă rugăm să ne spuneţi ce părere aveţi despre fiecare în parte”, opţiunile fiind: părere bună, părere proastă, nu am auzit de el, nu răspund.

Pe primul loc se află deputatul PSD Alexandru Rafila, cu 30%. Rafila este urmat de Marcel Ciolacu - 25%, Emil Boc - 24%. Preşedintele Klaus Iohannis, aflat pe locul al treilea la precedentul barometru, coboară pe locul 6, cu 14 % cotă de încredere, comparativ cu 28% în urmă cu o lună. Şi premierul Florin Cîţu este în scădere, cu o cotă de încredere de numai 7%, faţă de 14% în septembrie.

Guvernul este considerat  de 28% dintre cei chestionaţi responsabil pentru gravitatea valului 4 al pandemiei în România, 15% consideră că preşedintele Iohannis este cel vinovat. în timp ce 14% consideră că populaţia este cea vinovată.
 
Sondajul a fost realizat în perioada 17 - 26 octombrie, pe un eşantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza