Sondaj Avangarde: Emil Boc, locul trei în topul popularității / Cota lui Iohannis s-a prăbușit

Sondaj Avangarde: Emil Boc, locul trei în topul popularității / Cota lui Iohannis s-a prăbușit
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Primarul Clujului are o cotă de popularitate de 24%, fiind depășit de doi social-democrați, deputatul Alexandru Rafila și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Conform rezultatelor barometrului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, scorurile obţinute ar fi - PSD-40% (faţă de 37% luna trecută), PNL - 17% (faţă de 20% luna trecută), AUR - 14%, USR - 13%, UDMR - 5%, iar PMP nu ar realiza pragul de 5% pentru intrarea în Parlament, relatează news.ro.

O altă întrebare adresată subiecţilor a avut următoarea formulare: ”În continuare vă vom citi o listă de politicieni şi personalităţi din România. Vă rugăm să ne spuneţi ce părere aveţi despre fiecare în parte”, opţiunile fiind: părere bună, părere proastă, nu am auzit de el, nu răspund.

Pe primul loc se află deputatul PSD Alexandru Rafila, cu 30%. Rafila este urmat de Marcel Ciolacu - 25%, Emil Boc - 24%. Preşedintele Klaus Iohannis, aflat pe locul al treilea la precedentul barometru, coboară pe locul 6, cu 14 % cotă de încredere, comparativ cu 28% în urmă cu o lună. Şi premierul Florin Cîţu este în scădere, cu o cotă de încredere de numai 7%, faţă de 14% în septembrie.

Guvernul este considerat  de 28% dintre cei chestionaţi responsabil pentru gravitatea valului 4 al pandemiei în România, 15% consideră că preşedintele Iohannis este cel vinovat. în timp ce 14% consideră că populaţia este cea vinovată.
 
Sondajul a fost realizat în perioada 17 - 26 octombrie, pe un eşantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.

Comenteaza