Sondaj cu surprize. Liderul AUR îl bate pe Florin Cîțu în topul încrederii

Sondaj cu surprize. Liderul AUR îl bate pe Florin Cîțu în topul încrederii

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie la nivel național în luna februarie. Românii au cea mai mare încredere în Klaus Iohannis. 

Rezultatele sondajului CURS arată că politicienii din România se află într-un pronunțat deficit de încredere. Surpriza o constituie liderul AUR, George Simion, care reușește să-i depășească pe liderul USR, Dan Barna (18%), şi pe premierul Florin Cîţu (17%).

Potrivit cercetării sociologice, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pe primul loc s-ar situa PSD cu un procentaj în creștere față de cel obținut la scrutinul din 2020, urmat de PNL aflat pe un trend descrescător și de USR-PLUS, care staționează.

Pe primul loc în topul încrederii se află Klaus Iohannis, cu 37% încredere multă şi foarte multă, dar şi cu 63% încredere puţină şi foarte puţină. Pe locul doi şi trei se află Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, cu 25%, şi Ludovic Orban, preşedintele PNL, cu 20%.

Tot la 20% încredere multă şi foarte multă se situează şi George Simion, liderul AUR. Traian Băsescu, Dacian Cioloş, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu se află la coada clasamentului, cu procente foarte mari la încredere puţină şi foarte puţină, transmite fanatik.ro.

loading...
Comenteaza