Sondaj IMAS | Iohannis și PNL, în pole position în cursele pentru prezidențiale și parlamentare

Sondaj IMAS | Iohannis și PNL, în pole position în cursele pentru prezidențiale și parlamentare
| Foto: realitatea.net

Klaus Iohannis conduce detașat în cursa pentru un nou mandat la Cotroceni, iar PNL ar fi cel mai votat partid dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare.

Potrivit ultimului sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, Klaus Iohannis rămâne pe locul întâi în cursa pentru prezidențiale, cu aproape 45 de procente, fiind urmat, la mare distanță, de Dan Barna – care crește față de luna iulie si ajunge la puțin peste 17 procente. Pe locul trei se află Victor Ponta, în creștere față de luna anterioară, liderul Pro România ajungând la 14%, iar al patrulea clasat este liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu aproape 13 procente, însă acesta și-a retras între timp candidatura. Viorica Dăncilă rămâne pe locul 5 și înregistrează o ușoară creștere - 8,4%.

IMAS august

Sondajul a fost realizat în perioada 5-28 august – pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%.

PNL, pe primul loc la Parlamentare

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum – în loc de anul viitor – 28,4 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arată Barometrul menționat, realizat de IMAS în luna august.

USR rămâne pe locul 2 – cu 19,8%, în scădere cu aproape 2 procente față de luna iulie. Și Partidul Social Democrat este în scădere – PSD rămâne pe locul trei și ar fi votat azi de 17.9%, cu aproape 2 procente mai puțin ca în luna precedentă.

Pe locul 4, dar la distanta considerabilă, se află parlamentarii ProRomânia cu 8.7%, tot în scădere. Locul 5 este ocupat în continuare de ALDE, care ajunge la 7.4%. Urmează, pe 6, formațiunea condusă de Dacian Cioloș – în scădere cu jumătate de procent față de luna iulie.

PLUS ajunge acum la 5.5%. Urmează cu 4.6% UDMR, cu o creștere de numai 0,3%. PMP rămâne cu același procentaj în intențiile de vot ca cel din iulie: 2.9%.

IMAS august

Sondajul IMAS a fost realizat la comanda Europa FM în perioada 5 -28 august, pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eșantionare este de +/- 3,1%.

Comenteaza