Foto Sondaj IMAS | Iohannis, victorie fără emoții la prezidențiale / PNL, tot pe primul loc la parlamentare

Sondaj IMAS | Iohannis, victorie fără emoții la prezidențiale / PNL, tot pe primul loc la parlamentare
| Foto: Someseanul.ro

Klaus Iohannis conduce detașat în cursa pentru un nou mandat la Cotroceni, iar PNL ar fi cel mai votat partid în cazul în care alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare.

Potrivit ultimului sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, Klaus Iohannis se află, la mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale, pe locul întâi în cursa pentru Cotroceni, cu aproape 46 de procente, fiind urmat de Mircea Diaconu, cu un procent de 16,7% și de Viorica Dăncilă, cu 15,1%. Dan Barna se situează abia pe locul 4, cu 12,6 procente. La coada clasamentului sunt Theodor Paleologu, sub 7% și Kelemen Hunor, sub 3%.

Klaus Iohannis - 45,7%

Mircea Diaconu - 16,7%

Viorica Dăncilă - 15,1%

Dan Barna - 12,6%

Theodor Paleologu - 6,9%

Kelemen Hunor - 2,9%

imas octombrie

Sondajul a fost realizat în perioada 8-28 octombrie 2019 pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3,1%. 

PNL, locul întâi la Parlamentare

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum – în loc de anul viitor – 29,6% în creștere cu aproape două procente faţă de luna septembrie, arată Barometru Europa FM, realizat de IMAS în luna octombrie.

imas octombriePSD își menține locul 2 cu 21,2 %, în creştere cu aproape două procente faţă de luna septembrie. USR pierde și în această lună un procent și jumătate, rămâne astfel pe locul trei, cu 16,4%. ProRomânia, cu o creștere de aproape un procent, ajunge la 10,6% din intenţiile de vot și se află pe locul 4. Locul 5 este ocupat acum de UDMR, cu 5,5%, iar, pe locul 6, formațiunea condusă de Dacian Cioloș, PLUS, cu 4,5%, în scădere faţă de luna anterioară. Pe locul 7, cu 4,3 %, se află ALDE și pe 8, cu Partidul Mișcarea Populară, cu 3.4 % din intenţiile de vot. 

Comenteaza