Sondaj IMAS: PSD în cădere liberă. Câte voturi ar lua PNL, USR sau partidul lui Cioloş

Sondaj IMAS: PSD în cădere liberă. Câte voturi ar lua PNL, USR sau partidul lui Cioloş

Un sondaj publicat recentă relevă o prăbușire a PSD în preferințele electoratului din România.

Potrivit cifrelor prezentate de sondajul IMAS publicat de Newsweek România, PSD a ajuns la 28,4% din intențiile de vot ale românilor. ALDE a scăzut și e la 8,6%, conform cercetării sociologice de tip omnibus realizată de IMAS.

Astfel, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, cele mai multe voturi le-ar putea obține PNL, care în iunie a depășit PSD cu 0,8%. Astfel, PNL a ajuns la 29,2% din intențiile de vot, în creștere cu două procente față de luna decembrie anul trecut. USR a urcat cu 3% în intențiile de vot și a ajuns la 11,3%. Formațiunea fostului premier Dacian Cioloș, MRÎ, are o intenție de vot de 8%. UDMR se păstrează la 5%. Partidul România Mare e preferat de 2,2% dintre români.

Însă, în ciuda acestor cifre, dacă PSD și ALDE ar face în continuare alianță, ar obține cele mai multe locuri în Parlament, după redistribuirea mandatelor: 40,9%. PNL ar obține 32% din mandatele de deputați și senatori, în timp ce USR și cu MRÎ, dacă ar merge împreună, ar controla 21,3% din Parlament.

Sondajul IMAS scoate la iveală faptul că, pentru prima dată de la alegerile din decembrie 2016, partidele de opoziție au un procent total mai bun decât cel al PSD-ALDE și UDRM. Astfel, liberalii, cu USR și MRÎ adună împreună 48,5% din intențiile de vot.

Cercetarea IMAS a fost realizată lunar pe un eșantion de 1200 de persoane cu vârsta peste 18 ani și e împărțită astfel: Rural 45%, Oraşe mici (10-49 mii) 18%, Oraşe medii (50-199 mii) 16%, Oraşe mari (peste 200 mii) 22%.

Comenteaza