Sondaj IMAS | PSD, zdrobit de PNL la alegerile parlamentare

Sondaj IMAS | PSD, zdrobit de PNL la alegerile parlamentare

PNL ar fi cel mai votat partid în cazul în care alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, indică ultimul sondaj IMAS, realizat în ianuarie, pentru Europa FM.

Astfel, 47,4% dintre cei chestionați au spus că dacă ar fi organizate alegeri duminica viitoare ar vota cu PNL, în ușoară creștere față de rezultatul sondajului din decembrie anul trecut.

Social democrații sunt și ei în creștere ușoară în preferințele alegătorilor – puțin peste 20% față de 18,5% la finele anului trecut.

Conform barometrului Europa FM, USR este în creștere în opțiunile alegătorilor, de la 11,5 la 12,4 % dintre voturi, față de finalul anului trecut, iar UDMR și ALDE, în scădere.

Poza noua 03.02.2020

Cea mai mare cădere în sondaje, în ianuarie, se înregistrează în cazul partidului Pro România, care scade de la 6,4%, cât avea în decembrie, la 3,8%. De asemenea, UDMR scade la 4,7 procente, de la 5%, iar PMP pierde un procent față de luna decembrie și este cotat cu 1,8% din sufragii. Și ALDE e în ușoară scădere – 3,2%.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI.Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.

Comenteaza