SONDAJ: Iohannis conduce detaşat la prezidenţiale. Dragnea, la egalitate cu Tăriceanu, dar sub scorul PSD

SONDAJ: Iohannis conduce detaşat la prezidenţiale. Dragnea, la egalitate cu Tăriceanu, dar sub scorul PSD
Klaus Iohannis | Foto: presidency.ro
SONDAJ: Ioahnnis conduce detaşat la prezidenţiale. Dragnea, la egalitate cu Tăriceanu, dar sub scorul PSD
Iohannis, mesaj pentru coaliţia aflată la putere: Fără democrație nu există prosperitate, doar privilegii pentru un grup restrâns

Potrivit unui sondaj al Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS), dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, președintele Klaus Iohannis ar câștiga primul tur cu 39% din voturi.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) lansează un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România. Conform sondajului, citat de stiripesurse, 61% dintre respondenți au o opțiune de vot cristalizată pentru alegerile prezidențiale din 2019.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în primul tur președintele Klaus Iohannis ar câștiga cu 39%, un scor mult mai mare decât a avut la primul tur la alegerile din 2014, atunci când a obținut 30,4%.

Din partea PSD, sondajul CURS l-a măsurat pe Liviu Dragnea, liderul partidului. PSD nu și-a stabilit încă un candidat, dar, dacă Liviu Dragnea ar intra în această cursă, în primul tur la prezidențiale ar obține 22%. Liviu Dragnea este sub scorul PSD, care are, conform sondajului CURS 39%. 

Din partea ALDE, sondajul CURS l-a măsurat pe Călin Popescu Tăriceanu, cel care ar obține 22%, la egalitate cu Dragnea. Trebuie menționat că Tăriceanu este mult peste scorul ALDE, partidul având doar 8%.

SONDAJ: Ioahnnis conduce detaşat la prezidenţiale. Dragnea, la egalitate cu Tăriceanu, dar sub scorul PSD

Alți candidați au șanse minime la prezidențiale. Dacian Cioloș, liderul Mișcare România Împreună, ar obține 4%, în timp ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar obține 3%. Totodată, din partea PMP a fost măsurat Eugen Tomac, cel care ar obține 2%.

Conform sondajului CURS, există spațiu pentru un nou candidat, care ar putea intra în această cursă. 8% dintre repondenți ar prefera un alt candidat, în afara celor aflați pe listă.

Studiul a avut loc în perioada 27 aprilie – 8 mai, pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.

Comenteaza